Det største reservationssystem i Norden, Amadeus, er klar til nyt partnerskab med australske Flight Centre Travel Group. Arkivfoto.

Amadeus øger samarbejde med erhvervsrejsebureau

Reservationssystemet Amadeus og det store globale erhvervsrejsebureau Flight Centre Travel Group skal sammen arbejde med Amadeus’ distributionsteknologi.

Den nye aftale mellem den store GDS-spiller Amadeus og australske Flight Centre Travel Group skal dække geografiske regioner som Europa, Asien, Mellemøsten og Afrika.

Et af Flight Centres varemærker er FCM Travel Solutions, der blandt andet er på det nordiske marked, herunder Danmark. Selve FCM har ambitioner om at vokse på det nordiske marked, hvor man kom ind med overtagelsen af Travellink i 2016. På verdensplan er det FCM’s ambition indenfor fem år at blive blandt de allerstørste indenfor forretningsrejser.

I det nye samarbejde vil Amadeus og Flight Centre Travel Group tæt koordinere deres it-løsninger og aktiviteter ved at levere innovative løsninger og støtte ekspansionen i disse regioner, oplyser parterne.

Amadeus’ program Selling Platform Connect og en række andre tjenester gør det muligt for Flight Centres rejseagenter at levere personligt tilpassede tjenester til de rejsende. Samarbejdet berører Flight Centres rejsebureauer i 17 lande, herunder Sverige, Danmark, Norge og Finland.

De to virksomheder vil arbejde sammen, og Flight Centre vil bidrage til Amadeus’ udvikling af en NDC-løsning. NDC – New Distribution Capability – er IATA’s program for fremtidig distribution af rejserelaterede ydelser.

Dette vil gøre det muligt for rejseudbydere verden over at købe, bestille og betale for flyrejser og tilhørende tjenester samt ændre og annullere bookinger ved at benytte NDC-standarden i Amadeus’ Selling Platform Connect, oplyser Amadeus.

Bredere udbud af billetpriser
Det betyder, at rejseudbydere som Flight Centre vil kunne tilbyde deres kunder et bredere udbud af billetpriser og mulighed for at booke NDC-drevne tillægstjenester i et system, de allerede er vant til.

Det første Flight Centre Australia blev åbnet i 1982 – i dag er virksomheden en af Top 100 børsnoterede virksomheder på Australian Securities Exchange.

Virksomheden omfatter 37 rejsevaremærker og beskæftiger 18.500 medarbejdere på 2.500 kontorer og havde sidste år en samlet omsætning på 93 milliarder danske kroner.

Relaterede artikler:

Rejsebureauer lander nye aftaler med Air France KLM

Travelport får som første GDS højeste NDC-certificering

Ryanair afbryder samarbejdet med Amadeus

x

Læs Også

Sådan kan rejseindustrien forberede deres medarbejdere på fremtiden

DEBAT: Når kunstig intelligens udvikles og implementeres, skal det så bare erstatte dygtige medarbejdere, spørger direktør og konsulent Ole Mortensen i et debatindlæg.

Dansk firma øger fokus på digitalisering i hotelbranchen

En kapitalindsprøjtning i millionklassen fra ny investor skal hjælpe den danske virksomhed DigitalGuest videre ud på det globale marked med sin digitale gæstebog til hotelbranchen.

Airbnb øger sit fokus

Portalen skal fremover også inkludere boutique hoteller, bed&breakfast og high-end udlejning samt et bonusprogram.

Nummerpladen som brobillet

På både Storebælt og Øresund kan betalingen for turen klares via nummerpladen. Det kræver blot, at man på forhånd knytter sin nummerplade til betalingskortet.

Skandinavien har verdens mest brugbare pas

Pas fra Japan, Singapore Tyskland samt Skandinavien giver visumfri adgang til flest lande i verden – værst er det med pas fra Afghanistan, Irak og Syrien.

Airbnb overvejer eget flyselskab

Koncernchefen for Airbnb har luftet tanker om at Airbnb kunne oprette eget flyselskab – koncernens finansdirektør mener ikke det er en god ide.