(Foto: Luxury Lodges of Australia)

Australien satser stort på vækst i turismen

Godt ni millioner turister har i det forløbne år besøgt det spændende land ‘down under’. Der skal nu lægges mere vægt på luksusturisme.

Den regering i Australien, som har taget over efter Labor, har besluttet at satse voldsomt på turisme i fremtiden. Primært det store kinesiske marked. Det var også kinesere, der var flest af, da markedet i det forløbne år steg med næste otte procent til lidt over ni millioner turister. Budgetåret sluttede med udgangen af marts.

En lang række arrangementer fandt sted i et tæt samarbejde med Kina i et år, hvor turismen i Australien samlet stod for en omsætning på 41 milliarder australske dollars, hvilket svarer til 200 milliarder kroner. Men amerikanere og briter fulgte godt med på besøgslisten. Alene fra USA voksede besøgstallet med over 10 procent. Naboerne fra New Zealand er for længst passeret.

”Vore gæster bruger flere penge og bliver her længere, ” hedder det i den nye turistrapport, som ville få enhver turistorganisation til at juble. Rapporten gør også opmærksom på, at der sker langt flere investeringer i luksusturisme nu end før i tiden, fordi der er et publikum til det. Således med stribevis af  luksus lodger.

5.000 kroner for lodgeophold
Der er også blevet flere tilbud med lukusferie til luksuspris end tidligere i Australien. Nu er det ikke længere en sjældenhed, at finde priser til over 5.000 kroner per person pr. døgn for et lodgeophold.

I fremtiden vil turistorganisationen koncentrere sig om marketing af den mere luksuriøse turisme. En nærliggende sammenligning er premium klasse hos flyselskaberne.

I den australske turistrapport lægges der i øvrigt ikke skjul på, at mange flere, og billigere flymuligheder har været en stor hjælp. Og også forventes at være det i fremtiden.

 

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau åbner på Australien

Historisk billige billetter til Australien

Krydstogtskibe sendes til Australien

x

Læs Også

Endnu mere for pengene i Tyrkiet

Den stærkt dykkede tyrkiske valuta gør det endnu billigere for turister. Dagligvarer, der for 3 måneder siden kostede hvad der svarede til 153 danske kroner, koster i dag 90 kroner.

Danmark blandt Berlins største turist-leverandører

I årets første seks måneder var der 93.300 danske ankomster til den tyske hovedstad – Danmark er 7. største land i udenlandske ankomster. I alt havde Berlin i årets første halvår en fremgang på 4,4 procent.

Færre charterpassagerer i danske lufthavne

Sidste måned var der 31.000 færre charterpassagerer i Danmarks tre største lufthavne end i juli sidste år. ”Men der er en god forklaring,” siger formand for charterselskabernes brancheforening.

Brande slukkede ikke turistrøm til Californien

Rekord for 8. år i træk, og hjælpefonde reddede turisterhvervet i vinområderne i Napa Valley efter katastrofale ødelæggelser sidste år. Over 100.000 mexicanske turister om ugen.

Bravo Tours får stor vækst til Tunesien

Danmarks 3. største charterrejsebureau vendte i år tilbage til den nordafrikanske stat efter terrorangrebet i 2015 - og forventer næste år at tredoble antallet af turister. Spies er endnu afventende.

Godt chartersalg på årets varmeste dag

Danmarks tre største charterrejsebureauer melder alle om godt salg i går, onsdag, årets hidtil varmeste dag i Danmark.