(Foto: Luxury Lodges of Australia)

Australien satser stort på vækst i turismen

Godt ni millioner turister har i det forløbne år besøgt det spændende land ‘down under’. Der skal nu lægges mere vægt på luksusturisme.

Den regering i Australien, som har taget over efter Labor, har besluttet at satse voldsomt på turisme i fremtiden. Primært det store kinesiske marked. Det var også kinesere, der var flest af, da markedet i det forløbne år steg med næste otte procent til lidt over ni millioner turister. Budgetåret sluttede med udgangen af marts.

En lang række arrangementer fandt sted i et tæt samarbejde med Kina i et år, hvor turismen i Australien samlet stod for en omsætning på 41 milliarder australske dollars, hvilket svarer til 200 milliarder kroner. Men amerikanere og briter fulgte godt med på besøgslisten. Alene fra USA voksede besøgstallet med over 10 procent. Naboerne fra New Zealand er for længst passeret.

”Vore gæster bruger flere penge og bliver her længere, ” hedder det i den nye turistrapport, som ville få enhver turistorganisation til at juble. Rapporten gør også opmærksom på, at der sker langt flere investeringer i luksusturisme nu end før i tiden, fordi der er et publikum til det. Således med stribevis af  luksus lodger.

5.000 kroner for lodgeophold
Der er også blevet flere tilbud med lukusferie til luksuspris end tidligere i Australien. Nu er det ikke længere en sjældenhed, at finde priser til over 5.000 kroner per person pr. døgn for et lodgeophold.

I fremtiden vil turistorganisationen koncentrere sig om marketing af den mere luksuriøse turisme. En nærliggende sammenligning er premium klasse hos flyselskaberne.

I den australske turistrapport lægges der i øvrigt ikke skjul på, at mange flere, og billigere flymuligheder har været en stor hjælp. Og også forventes at være det i fremtiden.

 

Relaterede artikler:

Dansk rejsebureau åbner på Australien

Historisk billige billetter til Australien

Krydstogtskibe sendes til Australien

x

Læs Også

Pristjek viser billige afbudsrejser de kommende uger

Rejserne fra Danmark og sydpå er i de kommende uger de billigste nogensinde, viser pristjek fra prissammenligningssiden Travelmarket.dk

Aalborg får ny charterrute til Madeira

Fra februar til maj næste år er Bravo Tours klar med sæsonrute med i alt 12 flyvninger fra Aalborg Lufthavn til Cristiano Ronaldos fødeø.

Eiffel Tårnet skal terrorsikres

Til en pris af 140 millioner kroner er Paris i gang med at opføre kraftige barrierer og skudsikkert glas ved det berømte tårn – ændringerne er klar næste måned.

Emirat fastholder fokus på turistvækst

Emiratet Ras Al Khaimah tæt på Dubai har øget sin opmærksomhed mod turister fra Europa – det har fået antallet af europæiske ankomster i år til at stige 28 procent i forhold til sidste år.

Mauritius forventer stor skandinavisk vækst

Mens der i disse år er cirka 30.000 nordiske ankomster til Mauritius, håber østaten i Det indiske Ocean på en markant stigning.

Nu kokser det helt i Venedig

”Fritag Venedig og forsvar os fra daglig voldtægt af krydstogtskibe og turister;” lød det fra 4.000 demonstranter, som i weekenden gik protestmarch i kanalbyen.