Fem af verdens flyruter med den største omsætning er til og fra London Heathrow; her er det Terminal 5. Pressefoto: Anthony Charlton for London Heathrow Airport.

BA har flyruten med verdens største omsætning

British Airways’ rute mellem London Heathrow og New York JFK er flyruten i verden med den største omsætning. Kun ét flyselskab har to ruter på Top 10-listen – fire ruter er indenrigs.

Med en omsætning fra april sidste år til marts i år er British Airways’ rute mellem London Heathrow og JFK-lufthavnen ved New York den flyrute i verden med den største omsætning. I den nævnte periode blev der solgt flybilletter på strækningen for næsten 1,2 milliarder dollars, cirka otte milliarder danske kroner.

Det viser opgørelse fra hjemmesiden OAG.com, der blandt andet samler informationer om luftfart.

Flere ruter på top 10-listen fra OAG over dem med den største omsætning har set fald i omsætningen fra april sidste år til marts i år – sammenlignet med omsætningen fra april 2017 til april sidste år. Omvendt er der typisk også tale om færre flyvninger på ruterne – altså færre afgange i forhold til et år tidligere.

Verdens eneste flyrute med en årlig omsætning på over en milliard dollars er British Airways’ ”malkeko” fra London Heathrow til JFK – over 30 procent af de udbudte BA-flysæder på strækningen er First eller Business Class, noterer OAG.com, der på sin hjemmeside også har tal for flytimer på ruterne samt omsætning per time.

Ruten på top ti med flest flyvetimer var fra april 2018 til marts i år Los Angeles-JFK med over 50.500 flytimer, mens ruten med mindst betjening, 26.400, var Singapore Airlines mellem Singapore og Sydney.

Blandt de mange andre detaljer, tallene fra OAG giver, er, at fem af top ti-ruterne flyves af medlemmer fra Oneworld-alliancen (American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Qatar Airways og australske Qantas). Star Alliance har medlemmerne Air Canada, Singapore Airlines og United Airlines på listen, mens der er ikke nogen flyselskaber fra Skyteam. Emirates er eneste selskab uden for alliancerne.

Top 10 fra april 2018 til marts i år
British Airways: JFK-Heathrow, omsætning, i afrundede tal, 1,2 milliarder dollars mod 1,3 milliarder året forinden.

Qantas: Melbourne-Sydney 861 millioner dollars fra april sidste år til marts i år.

Emirates: London Heathrow-Dubai, 796 millioner dollars (fald fra 830 året forinden)

Singapore Airlines: London Heathrow-Singapore, 736 millioner dollars (fald fra 842 millioner dollars)

United Airlines: San Francisco-New York (Newark-lufthavnen), 689 millioner dollars (fald fra 705 millioner dollars)

American Airlines: Los Angeles-New York JFK, 662 millioner dollars (fald fra 676 millioner dollars)

Qatar Airways: London Heathrow-Doha, 639 millioner dollars (fald fra 704 millioner dollars)

Cathay Pacific: Hong Kong-London Heathrow, 605 millioner dollars (fald fra 782 millioner dollars)

Singapore Airlines: Sydney-Singapore, 550 millioner dollars (fald fra 612 millioner dollars)

Air Canada: Vancouver-Toronto, 541 millioner dollars i omsætning fra april 2018 til marts i år, et fald fra 620 millioner dollars mellem april 2017 og marts 2018.

Relaterede artikler:

Dronning besøgte 100-års jubilaren British Airways

Verden fik 3.765 nye flyruter i 2018

Flere SAS-ruter blandt Europas mest trafikerede