Bella Center set fra oven – foto: BC Hospitality Group.

Bella Center-koncernen får kommerciel direktør

BC Hospitality Group styrker topledelse med Christian Folden Lund i nyoprettet stilling som Chief Commercial Officer. Han er også i bestyrelsen for Profil Rejser.

42-årige Christian Folden Lund tiltræder mandag i næste uge nyoprettet stilling som CCO, Chief Commercial Officer, i BC (Bella Center) Hospitality Group. Han skifter til BCHG fra stilling som Director Bonnier Business;

Christian Folden Lund bliver ny kommerciel direktør i BC (Bella Center) Hospitality Group – han er også i bestyrelsen for Profil Rejser og bestyrelsesformand for Fonden Roskilde Festival. Foto via BCHG.

BCHG tæller udover Bella Center blandt andet tre af Københavns største hoteller – Crowne Plaza Copenhagen Towers, AC Hotel Bella Sky Copenhagen og Copenhagen Marriott. 

Hos BCHG får Christian Folden Lund ”det fulde ansvar for alle kommercielle aktiviteter, og vil have stærk fokus på digitalisering og forretningsudvikling ligesom hans opgaver bliver at sikre endnu bedre forretningsmæssig sammenhæng på tværs og skabe endnu mere innovation og agilitet (smidighed, red) i organisationen,” hedder det i pressemeddelelse.

”Vi har ikke før haft en COO, tidligere har de forskellige ansvarlige for disse forretningsområder rapporteret direkte til mig. Vi har blandt andet valgt Christian Folden Lund for at få en ny profil udefra, der kan se tingene på en ny måde,” siger Allan L. Agerholm, koncernchef i BC Hospitality Group, til STANDBY.dk

I pressemeddelelsen fra BCHG siger Allan Agerholm: “BC Hospitality Group har gennemgået en fantastisk udvikling de seneste fire-fem år, og er i dag en af Danmarks største og mest markante virksomheder indenfor hospitality med nogle af markedets stærkeste og mest velansete brands. Vores ambitioner er store med mange store og spændende projekter i pipeline. Det er derfor en stor glæde at byde Christian Folden Lund velkommen som CCO for BC Hospitality Group”.

Blandt de foreløbig offentliggjorte ”store og spændende projekter,” Allan Agerholm omtaler, er ”en massiv udvidelse af Bella Center Copenhagen med en ny kongreshal samt det kommende Hilton-hotel med knap 400 værelser og suiter ved Knippelsbro i Københavns Havn. Begge projekter forventes fuldført i løbet af 2021.”

I bestyrelsen for Profil Rejser
Christian Folden Lund skifter til BCHG fra stilling som Director Bonnier Business; den svenske mediekoncern med 15 selskaber i ti lande, ejer blandt andet i Danmark dagbladet Børsen.

Ligeledes har Christian Folden Lund flere bestyrelsesposter, blandt andet hos det store danske rejsebureau Profil Rejser ligesom han er formand for Fonden Roskilde Festival.

Selv siger Christian Folden Lund i pressemeddelelsen fra BCHG: “Jeg ser frem til at arbejde for at skabe sammenhæng i en spændende portefølje af oplevelsesbrands. Der skal skabes en digital platform under gruppen, der så skal udvides. For mig er det en mulighed for at lede en forretnings-transformation indenfor oplevelsesøkonomien og det digitale med fokus på vækst.”

Udover Bella Center og de tre nævnte hoteller er BC Hospitality Group ifølge egne oplysninger ”en af Danmarks største virksomheder inden for hoteller, konferencer, messer og hospitality. Den samlede koncern råder over 1.584 hotelværelser, 162 møde- og konferencelokaler og cirka 200.000 kvadratmeter konference- og møde- og eventfaciliteter med plads til over 30.000 personer.”

BCHG havde i sidste regnskabsår en omsætning på 1,1 milliarder kroner og fik et overskud før skat på 183 millioner kroner ved at betjene 1,2 millioner hotelgæster og konferencedeltagere.

Relaterede artikler:

Tjente 183 mio. kroner på 1,2 mio. gæster

Bella Center klar til stor udvidelse

Københavns nye Hilton-hotel forsinket

Spindoktor bliver ny underdirektør i Tivoli