Ordene "Berlin loves you" dannet af borde midt på startbanen i forbindelse med Berlin Freedom Dinner i Berlin Tegel. Foto: Messe Berlin, Stephan Müller

Berlin sender en besked til hele verden

Berlin afholdt i lørdags en middag for 3.000 borgere midt på startbanen i den nu lukkede Tegel-lufthavn. Budskabet til hele verden var: ”Berlin loves you!”

Et ganske særligt syn prægede startbanen i Berlin Tegel-lufthavnen lørdag 7. august 2021.

Lufthavnen er som bekendt lukket for bestandigt, og det gav mulighed for at afholde et helt særligt arrangement midt på den lange startbane.

Således blev der afholdt Berlin Freedom Dinner med i alt 3.000 deltagere midt på startbanen. Begivenhedens budskab var, at den tyske hovedstad igen er klar til at tage imod turister fra hele verden.

”Berlin loves you!” var det utvetydige budskab fra arrangørerne, og det blev fysisk dannet ved hjælp af middagsborde på startbanen. I alt blev 1.018 borde opstillet sådan, at de dannede de tre førnævnte ord. Dette fandt sted inden for et område på 800 meter gange 60 meter på startbanen.

”Berlin er tilbage”
Arrangementet midt på startbanen i Berlin Tegel var samtidig en afsked med lufthavnen, som i mange år har været porten til hele verden for tyskerne. Fremover vil lufthavnen udgøre det innovative ”Urban Tech Republic”.

”I dag er vi sammen med mange berlinere glade for at sende en velkomstbesked ud – og fra et helt specielt sted, nemlig fra startbanen i det, der var Tegel Airport. Berlin er tilbage og inviterer besøgende til at nyde frihedens by,” siger Burkhard Kieker, administrerende direktør for visitBerlin.

Også administrerende direktør for messecentret Messe Berlin, Martin Ecknig, var glad for at kunne afholde det spektakulære event i Tegel-lufthavnen.

”Berlin Freedom Dinner er et godt eksempel på Berlins vilje til at genåbne. Sammen har vi sammensat et unikt udendørs arrangement. Det er for en oplevelse som denne, at vi hos Messe Berlin er godt forberedt. Og det gør mig så meget gladere, når summen af ​​mange dele bliver til én, og verden kan se vores velkomstbudskab: BERLIN ELSKER DIG!,” som det lyder fra direktøren i pressemeddelelsen.

Tegel-lufthavnen lukkede sidste år
De deltagende middagsgæster ved Berlin Freedom Dinner har efterfølgende kunnet dele oplevelsen på de sociale medier under hashtagget #berlinlovesyou.

Undervejs på aftenen var der både musik og dans på underholdningsprogrammet for de 3.000 deltagere på Berlin Tegel-startbanen. Der var optræden fra over 50 kunstnere, der til daglig har base i Berlin.

Berlin Tegel nåede at håndtere flere hundrede millioner passagerer gennem 60 år, inden lufthavnen lukkede i begyndelsen af november sidste år. Det allerførste flyselskab i Berlin Tegel var Air France i 1960.

Tegel-lufthavnen – og Schönefeld-lufthavnen – er samlet blevet erstattet af Berlin Brandenburg Airport, der åbnede i slutningen af oktober sidste år.

 

Relaterede artikler:

Turistchef cykler til Berlin

Berlin markerer 30-året for Murens fald

Berlin-lufthavne klar med nye passagerrekorder