Klar til afgang mod Berlin, Tysklands turistchef i Danmark, Bo Schou Lauridsen, til venstre, med vært på TV2 Vejret, Peter Tanev, inden afgangen i lørdags fra Rådhuspladsen i København. Foto: Rejselandet Tyskland.

Turistchef cykler til Berlin

For at vise at Tyskland også er i cykelafstand fra Danmark, cykler den tyske turistchef og TV2’s vejrvært Peter Tanev i denne uge fra København til Berlin. DZT får øgede budgetter til kampagner.

Tyskland er landet med flest danske overnatninger. I 2019, hvor det blev til ny rekord med 3,4 millioner registrerede danske overnatninger. I år under coronakrisen er det faldet dramatisk, også med danske overnatninger i Tyskland.

Tallene for juli er endnu ikke klar, men mens der i april og maj var 95 færre danske overnatninger end normalt, var der ”kun” minus 75 procent i juni.

”Så vi håber det går i den rigtige retning,” siger Bo Schou Lauridsen, chef for blandt andet Danmark hos Tysk Turist Information, det nationale tyske turistråd Deutsche Zentrale für Tourismus, DZT.

Danmark er Tysklands 7. største incoming-marked, så det er vigtigt at holde fast på de danske turister.

Som et af flere initiativer for at vække øget interesse for Tyskland som rejseland, cykler Bo Schou Lauridsen i denne uge fra København til Berlin. Der var afgang i lørdags fra Rådhuspladsen og på fredag er Team Lauridsen efter planen fremme i den tyske hovedstad. Turen kan blandt andet følges på Facebook under fanen Rejselandet Tyskland.

Bo Schou Lauridsen er ikke alene på cykelturen. Med i feltet er 25 abonnenter på avisen Politiken sammen med vejrvært på TV2, Peter Tanev, en vejrbil fra TV2, samt en følgebus med blandt andet deltagernes bagage. Via vejrbilen fra TV2 vil Peter Tanev flere gange under turen mod Berlin sende indslag på TV2.

”Ideen med cykelturen til Berlin er at skabe en aktivitet, folk kan følge, og vise at Tyskland er et land danskerne også kan cykle til og ikke mindst i. Tyskland har omkring 200.000 kilometer med godt skiltede vandrestier og 70.000 kilometer cykelruter. Som for eksempel cykelturist sparer man miljøet for en masse CO2-udslip,” siger Bo Schou Lauridsen til STANDBY.dk og tilføjer, at turen også gennemføres i samarbejde med det danske cykelrejsebureau Onewaybiketours.

Større tysk synlighed
Trods coronakrisen har tyskerne ikke beskåret tilskuddene til Tysk Turist Information. Tværtimod har det nationale tyske turistråd Deutsche Zentrale für Tourismus, DZT, fået tilført betragtelige ekstra midler.

”DZT får tilført flere penge til at gennemføre en vækststrategi, så der kan investeres i marketing på de vigtigste udenlandske markeder for at få de vigtige udenlandske gæster til at komme til Tyskland,” siger Bo Schou Lauridsen og tilføjer:

”Vi er allerede begyndt på disse kampagner, cykelturen til Berlin er én af dem, og senere i år og næste år vil der komme flere kampagner, også på det danske marked.”

Relaterede artikler:

Danskerne satte ny besøgsrekord i Tyskland

PATA og Tysk Turist Information i samarbejde

“Hård kamp om hver eneste gæst når grænserne åbner”