Berlin-trafik kræver større fly

LUFTFART: Stor efterspørgsel på flybilletter fra den tyske hovedstadslufthavn Berlin Tegel til flere europæiske destinationer får Lufthansa-koncernen til at indsætte større fly.

Lufthansa, SWISS og Austrian Airlines – alle en del af Lufthansa-koncernen – imødekommer en usædvanlig stor efterspørgsel på afgangene mellem Berlin til Frankfurt, München, Zürich og Wien.

De tre flyselskaber erstatter således de normale kort- og mellemdistancefly med widebody-fly i en kort periode i denne uge, så man kan opfylde berlinernes store rejselyst. De større fly fra Berlin vil også give flere rejsende mulighed for at benytte sig af Lufthansa-koncernens globale forbindelsesmuligheder fra de fire nævnte lufthavne.

I perioden fra 23. til 25. oktober indsætter Lufthansa en Airbus A340-300 på en daglig flyvning fra Berlin til Frankfurt, og i dagene 23. og 24. oktober vil en Airbus A340-600 operere med en daglig flyvning mellem Berlin og München.

SWISS indsætter en Airbus A330-300 dagligt i dagene 23. til 25. oktober fra Berlin til Zürich, og Austrian Airlines vil 24. oktober anvende en Boeing 767 fra Berlin til Wien.

Jumbojet mellem Frankfurt og Berlin
På næsten alle andre afgange fra Frankfurt, München, Zürich og Wien til Berlin i perioden fra 23. til 25. oktober vil der være blive fløjet med en Airbus A321. Den største type i klassen af kort- og mellemdistancefly.

Kabinen i widebody-flyene fra Lufthansa-koncernen vil i alle tilfælde være af samme type som på normale langdistanceruter, ligesom servicen til og fra Berlin med Lufthansa, SWISS og Austrian Airlines vil være den samme som normalt på de respektive klasser ombord.

Allerede fra september reagerede Lufthansa-koncernen på den store efterspørgsel, da man i travle perioder indsatte en Boeing 747-400 fra Lufthansa på ruten mellem Frankfurt og Berlin. Jumbojetten har indtil nu været mere end 60 gange i Berlin Tegel.

I tillæg kan nævnes, at Lufthansa fra 8. november vil forbinde Berlin og New York fire gange om ugen.

Relaterede artikler:

airberlin forlader Oneworld (opdateret)

Air Berlin stopper

Air Berlin lukker langruter

Lufthansa og Easyjet tager hovedparten af Air Berlin

Air Berlin sælges til flere