Besøg hos gorillaer i Uganda

I januar lancerede African Spirit Østafrika og siden er safarirejserne i Kenya og Tanzania blevet efterspurgt i stor stil. Et særligt produkt lanceres nu til dem, som vil tæt på gorillaerne.

Gorillaer er store, skønne og menneskelignende og måske lettere frygtindgydende. Men uanset hvad, fascinerer menneskeaben de fleste og vækker genkendelse og måske en smule ømhed. African Spirit har netop lanceret et gorilla-trek i Uganda, hvor gæsterne kommer helt tæt på de vilde dyr i den urørte natur.

”Vi kunne fornemme, at gorilla-trek er noget, mange virkelig ønsker at opleve, så det var et kærkomment ønske fra vores gæsters side. Vi har skyndt os at indlemme det i programmet”, siger Lars Faursholt fra African Spirit.

Det starter med en vandretur i bjergene fra en halv time til syv timer og kræver almindelig kondition og gode vandrestøvler. Det er en fantastisk oplevelse at nå de små grupper af gorillaer, sidde helt tæt på og følge deres liv. Man oplever nærhed og nysgerrighed fra abernes side, og deres leg med hinanden kan følges på tæt hold. Det er kun tilladt at være otte turister i en gruppe, hvor to rangers og politi følger med. Gorilla-treks foregår i meget beskyttede områder, da gorillaerne er kritisk truede.

”Vores gæster skal have respekt for, at det er vilde dyr, vi ser, men de flokke, vi besøger, er vant til mennesker, så hvis man overholder reglerne, er det meget fredeligt”, siger Lars Faursholt.

African Spirit blev etableret i september 2016. Allerede det første år forventer selskabet at sende 2.000 danske gæster til Afrika.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.