Atter masser af musik i Fuglsøcentret

Hardinger Band optræder i 2018 på Fuglsøcentret.

Danmarks største private koncertspillested er klar med sit program for næste år. Det bliver igen til omkring 45 koncerter med mange kendte navne.

Det er gået stærkt for Fuglsøcentret på Djursland siden adm. direktør, Peter Brinks, fik idéen med, at hotel- og konferencecentret også kunne bruges til koncerter – fra rok og rul til opera.

I 2012, det første år, var der kun fire koncerter. Året efter blev det til 25 og siden 2014 har der været omkring 45 om året.

”I starten vidste nærmest ingen kunstnere, hvem vi var – i dag får vi i snit fem til ti henvendelser fra bands, solister og så videre, der gerne vil spille hos os,” siger Peter Brinks til standby.dk

Der forhandles stadig med nogle mulige scene-navne til næste års sæson. Men foreløbig er disse meldt spille-klar hos Hotel Fuglsøcentret i det nye år: Birthe Kjær, Spirit of Smokie, Hardinger Band (Shu-bi-dua), Michael Falch, ABBAcz, På Slaget 12, Tørfisk, Halberg & Friends, Michael Learns to Rock, Sko/Torp, Hermans Hermits, Rocazino, Operagalla, The Bootleg Beach Boys, Big Fat Snake, Lis Sørensen, Zididada og mange flere.

En millionforretning
Fuglsøcentret er privatejet og får derfor ingen offentlige tilskud til for eksempel at arrangere koncerter.

Men alligevel er koncerterne på Fuglsøcentret blevet en millionforretning, selv om der også bruges flere millioner på honorarer til musikerne og markedsføring.

”Vi er suverænt det største privatejede spillested uden for København,” siger Peter Brinks. Omkring en tredjedel af Fuglsøcentrets omsætning på cirka 30 millioner årlige kroner kommer i dag fra koncerterne. Centret forventer igen i år cirka 16.000 gæster til sine mange koncerter – der kan være op til 700 personer i hallen.

Der skal typisk sælges 400 billetter for at en koncert løber rundt – mange gæster kommer langvejs fra til de kendte udenlandske navne, her er gæster fra blandt andet Sverige, Norge og Tyskland. Og mange af dem køber overnatningspakker i forbindelse med koncerterne.

Hotel Fuglsøcentret har 160 værelser og planer om yderligere 30-40 stykker. Sidste år havde centret 80.000 gæster, hvoraf de 30.000 var overnattende.

Ligeledes har man oprettet Fuglsø Sommerhusudlejning med foreløbig 15 lokale sommerhuse – målet er 50 sommerhuse. Peter Brinks siger, at Fuglsø Sommerhusudlejning kun opkræver halvt så meget i provision, som typiske firmaer med sommerhusudlejning som speciale.

 

Relaterede artikler:

Storhotel klar med sommerhusudlejning

Ny jazzklub på Hotel Danmark

Kendt musiker kritiserer Københavns Lufthavn