Danskere overfaldet og røvet under safari

Ni danske turister blev fredag overfaldet og røvet under en safaritur i Tanzania. Det skriver ifølge TV2 medietThe Citizen, som citerer det lokale politi.

”Udenrigsministeriet er bekendt med, at der har været en hændelse i Tanzania, der har berørt danske statsborgere”, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice i en mail til TV 2. Ministeriet har tavshedspligt i personsager og kan ikke udtale sig yderligere.

Ifølge The Citizen var turisterne på vej til Serengeti Nationalpark i to biler, da de tæt ved Moroni Village var tvunget til at stoppe på grund af store sten på vejen. Her blev de angrebet af flere gerningsmænd, oplyser den lokale politichef, Charles Mkumbo.

Gruppen blev frarøvet alle værdier, herunder kontanter svarende til godt 5.100 kroner. Ifølge politichefen har man startet en efterforskning af overfaldet.

Det nordlige Tanzania besøges hvert år af hundredtusindvis af besøgende og er kendt for at være forholdsvis sikkert. Udenrigsministeriet skriver i sin rejsevejledning, at de fleste danskere har et problemfrit ophold i Tanzania, men advarer rejsende om at være opmærksomme ’på risikoen for berigelses- og voldskriminalitet, herunder væbnet røveri’.

African Spirit lancerer 12 safarirejser

Længere, vildere og dyrere rejser

Sydafrika er det store rejsemål