Danskere overfaldet og røvet under safari

Ni danske turister blev fredag overfaldet og røvet under en safaritur i Tanzania. Det skriver ifølge TV2 medietThe Citizen, som citerer det lokale politi.

”Udenrigsministeriet er bekendt med, at der har været en hændelse i Tanzania, der har berørt danske statsborgere”, oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice i en mail til TV 2. Ministeriet har tavshedspligt i personsager og kan ikke udtale sig yderligere.

Ifølge The Citizen var turisterne på vej til Serengeti Nationalpark i to biler, da de tæt ved Moroni Village var tvunget til at stoppe på grund af store sten på vejen. Her blev de angrebet af flere gerningsmænd, oplyser den lokale politichef, Charles Mkumbo.

Gruppen blev frarøvet alle værdier, herunder kontanter svarende til godt 5.100 kroner. Ifølge politichefen har man startet en efterforskning af overfaldet.

Det nordlige Tanzania besøges hvert år af hundredtusindvis af besøgende og er kendt for at være forholdsvis sikkert. Udenrigsministeriet skriver i sin rejsevejledning, at de fleste danskere har et problemfrit ophold i Tanzania, men advarer rejsende om at være opmærksomme ’på risikoen for berigelses- og voldskriminalitet, herunder væbnet røveri’.

African Spirit lancerer 12 safarirejser

Længere, vildere og dyrere rejser

Sydafrika er det store rejsemål

x

Læs Også

Et år med konsolideringer

Vi er på vej ud af 2017, som har været et år præget af konsolideringer. Men det kommende år byder på en række nye og spændende tiltag, som lover godt for fremtiden for vores medier.

Viva la ferie på Ferie for Alle 2018

Fra den 23. til den 25. februar fylder Ferie for Alle endnu en gang MCH Messecenter Herning med ferier af enhver art. Messen byder på over 1.000 udstillere og Spanien som årets partnerland.

Danske forbrugerpriser er de højeste i EU

En europæisk undersøgelse viser, at Danmark er det dyreste land i EU. Priserne ligger 47% over gennemsnittet.

Mange dropper selv at arrangere ferien

Når danskerne rejser, så vælger mange at lade et rejsebureau til at stå for planlægningen. Det skyldes bl.a. at prioritering af rådgivning og sikkerhed, lyder det fra Danmarks Rejsebureau Forening.

Der er 77 kilometer hjem til jul

Mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner.

Trump tager æren for færre flyulykker

2017 var det sikreste år nogensinde for verdens kommercielle luftfart, og det har fået USA’s præsident, Donald Trump, til at tage æren.