Bonus for at sige ja til pilot-job

piedmont airlinesAmerican Airlines tre datterselskaber – Envoiy Air, Piedmont Airlines og PSA Airlines – har samtidig meddelt, at de vil betale 15.000 dollars – 99.000 kroner – i bonus til alle nyansatte piloter.

Det sker på et tidspunkt, hvor USA’s regionale flyselskaber har stigende problemer med at skaffe kvalificeret arbejdskraft. En lang række krav fra luftfartsmyndighederne til nyansatte piloter har ifølge president Faye Malarkey fra Regional Airline Association (RAA) ført til, at de regionale selskaber, der sidste år søgte 5.000 nye piloter, kun kunne ansætte knap 3.000.

Piloternes fagforening, Air Line Pilots Association (ALPA), har opfordret de regionale selskaber til at tilbyde højere startløn, og svaret er i første omgang en bonusordning, samt et karriereforløb frem til cockpits hos American Airlines hovedselskab.

Ud over de 15.000 dollars tilbyder regionalselskaberne 5.000 dollars til sine ansatte for at opfordre piloter til at søge og blive ansat i stillingerne.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.