Danish Air Transport indsætter ekstra flyafgange mellem København og Bornholm i efterårsferiens to weekender. Pressefoto fra Danish Air Transport.

Bornholm mangler færgepladser – ekstra fly fra DAT

Med mange lukkede lande, bliver der ekstra pres på Bornholm i efterårsferien. Bornholmslinjen har flere udsolgte afgange. Derfor indsætter Danish Air Transport nu ekstra weekendflyvninger.

Der er pres på Bornholmslinjen, der blandt andet sejler til Rønne fra sydsvenske Ystad, i forbindelse med den kommende efterårsferie.

Presset på Bornholmslinjen kan betyde færre rejsende til Bornholm i efterårsferien eller at turisterne må forkorte deres ture i efterårsferien på grund af mangel på færgebilletter.

Den mangel på kapacitet til og fra Bornholm reagerer Danish Air Transport nu på. DAT flyver blandt andet mellem København og Rønne.

I en pressemeddelelse siger DAT’s administrerende direktør, Jesper Rungholm: “Efterårsferien er en vigtig tid for Bornholms turistsektor. Da vi hørte om problemerne med plads, satte vi straks i værk med øget kapacitet og lave priser så flere kan komme til øen.”

DAT melder, at det danske flyselskab har øget sin kapacitet mellem København og Rønne i weekenden 10./11. oktober og 17./18. oktober. I samarbejde med biludlejningsselskabet Europcar tilbydes DAT-passagerer at kunne leje bil i Bornholms Lufthavn, hvis de ikke selv kan få deres bil med Bornholmslinjen.

Flere pressede afgange
Hos Bornholmslinjen erkender man, at flere afgange til og fra Rønne er pressede. Blandt andet corona-pandemien og rejserestriktioner gør, at flere vælger at holde ferie i Danmark, skriver TV2 Bornholm.

Rederiet har ellers forsøgt at få flere afgange ind i efteråret og i weekender. ”Men vi må bare erkende, at der er stadigvæk så meget pres på – i hvert fald nogle af søndagene – at det er rigtigt, det kan være svært at finde en plads,” siger Jesper Maack, der er PR- og kommunikationschef hos Molslinjen, der blandt andet har Bornholmslinjen.

”Det handler for os alle om, at være så fleksible som muligt. Vi sejler med alt, hvad vi har. Og så er det bare en meget populær rejsedag ud af Bornholm, siger Jesper Maack til TV2 Bornholm.

I weekenden i efterårsferien er der lige nu udsolgt på næsten alle afgange. Og hvis man kigger på færgebilletter for andre weekender i oktober, så er der pres på afgangene fra Rønne til Ystad om søndagene.

”I løbet af den sidste uge har vi undret os over, at alle søndage faktisk var uden bookinger,” siger Ulla Rasmussen fra Allinge Badehotel. Simpelthen fordi nogle af de attraktive afgange søndag eftermiddag og aften er udsolgte hos Bornholmslinjen.

”Folk vil ikke tage fra et hotel, hvor de har betalt en dyr overnatning, og så skal man allerede afsted klokken 6.30 om morgen. Det er ikke særlig rart for alle os hoteller,” siger Ulla Rasmussen.

Relaterede artikler:

Danmarks største indenrigsrederi øger coronakamp

DAT reducerer kraftigt på indenrigsruter

Østdanmark får ny færgerute til Tyskland – via Sverige