Express 3 vender i den nye havn i Aarhus, katamaranen sejler blandt andet mellem Aarhus og Sjællands Odde. Pressefoto: Molslinjen.

Danmarks største indenrigsrederi øger coronakamp

Molslinjen med 15 færger på sine ni danske indenrigstuter har fået certificering der ifølge rederiet ”sikrer ekstraordinært fokus på sikkerheden for vores gæster og medarbejderne på færgerne.”

Som første rederi i Danmark er Molslinjen certificeret i kampen mod corona og andre vira. Certifikatet ”SafeGuard” er udstedt af Bureau Veritas, en af verdens største virksomheder inden for klassifikation og certificering, skriver Molslinjen i en pressemeddelelse.

Alle færger på Molslinjens ruter er nu certificeret. Det er katamaranerne på Kattegat (Aarhus-Sjællands Odde) og mellem Ystad og Rønne samt alle de konventionelle færger på rederiets øvrige ruter: Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen og Samsølinjen.

Molslinjen er Danmarks største indenrigs færgeselskab. Med en flåde på 15 skibe driver selskabet ni ruter fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. Under normale år har færgerne over otte millioner passagerer.

På alle færger er der for eksempel indarbejdede rutiner for, hvor meget håndsprit, der skal være ombord, og hvor ofte det kontrolleres, hedder det i pressemeddelelsen.

For gæsterne på færgerne bliver certifikatet synligt via en ”SafeGuard-label”, der blandt andet har en QR-kode, som gæsterne kan scanne for oplysninger om certificeringen.

Også busruter fra København til Bornholm og Jylland
”SafeGuard” er et af de værktøjer, Bureau Veritas har udviklet til at hjælpe virksomheder med at komme sikkert i gang igen efter COVID-19, oplyser Molslinjen og tilføjer:

Med dette certifikat dokumenterer Molslinjen, at en uafhængig tredjepart har gennemgået virksomhedens 15 færger i forhold til overholdelse af Søfartsstyrelsens, Molslinjens, internationale søfartsorganisationers og Bureau Veritas’ retningslinjer for sundhed, sikkerhed og hygiejne.

”Vi har fra begyndelsen af coronakrisen arbejdet på at skabe tryghed ved at rejse med færgerne. Med denne certificering sikrer vi ekstraordinært fokus på sikkerheden for vores gæster og medarbejderne på færgerne,” siger Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, i pressemeddelelsen.

Sideløbende med certificeringen arbejder Molslinjen med UV-lamper i hurtigfærgernes ventilation for at bekæmpe vira og bakterier i luften.

I alt har Molslinjen over 1.000 medarbejdere.

I samarbejde med Herning Turist driver Molslinjen busruten Kombardo Expressen. Den kører direkte til København via Sjællands Odde til Aarhus, Randers og Aalborg ligesom der er busruten fra København via Ystad til Rønne.

Relaterede artikler:

Østdanmark får ny færgerute til Tyskland – via Sverige

Færre sommergæster på danske udlandsfærger

Her er de ti mest googlede danske rejsemål

Molslinjen får ny rekord mellem Jylland og Sjælland