Radisson Hotel New York Wall Street. (Foto: Radisson Hotel Group | PR)

Choice i milliardhandel med Radisson Hotel Group

Choice Hotels køber Radisson Hotel Group Americas og tilfører dermed porteføljen yderligere ni brands, 624 hoteller og over 68.000 værelser i USA, Canada, Latinamerika og Caribien.

Amerikanske Choice Hotels, der i 2021 var verdens ottendestørste hotelkæde med 7.147 hoteller og 597.977 værelser i over 40 lande, bliver nu endnu større.

For en samlet pris på 675 millioner dollars, eller hvad der svarer til 4,8 milliarder kroner, har den ekspansive hotelkoncern købt franchisevirksomheden, driften og varemærket til Radisson Hotels i USA, Canada, Latinamerika og Caribien.

Patrick Pacious, der er koncernchef for Choice Hotels kommenterer transaktionen således:

Denne transaktion samler to meget komplementære forretninger, der forbedrer vores gæstetilbud i  kernesegmenterne i upper-midscale, mens vi udvider vores rækkevidde i upper upscale og i upper upscale full-service segmenter og i geografiske markeder med højere indtjening. Vi er overbeviste om, at gæster og franchisetagere vil få stor gavn af at kombinere disse to enestående sæt mærker.” 

Købesummen har Choice Hotels tilvejebragt som en kombination af kontant betaling i forening med en revolverende kreditfacilitet.

624 hoteller med i aftalen
Aftalen omfatter 10 Radisson Blu-hoteller, 130 Radisson-hoteller, ni Radisson Individuals, et Park Plaza-hotel, fire Radisson RED-hoteller, 453 Country Inn & Suites by Radisson samt 17 Park Inn by Radisson-hoteller samt varemærkerne Radisson Inn & Suites og Radisson Collection.

“Siden introduktionen af ​​vores strategiske transformationsplan i 2017 har Radisson Hotel Group opnået stærke resultater, idet vi årligt har fordoblet antallet af signatur-værelser i EMEA og APAC, hvilket bekræfter Radisson Blu som det største top-upscale brand i over 10 år og etablerer Radisson som det eksklusive brand med den største vækst i EMEA,” udtaler Federico J. González, koncernchef i Radisson Hotel Group.

“Vi er overbeviste om, at Choice Hotels er ejeren med den rigtige langsigtede strategi, ressourcer og ledelsesteam til med succes at accelerere væksten af ​​Radisson-forretningen i Nord- og Sydamerika.”

I det kommende samarbejde vil Choice Hotel eje og kontrollere varemærkerne på de nævnte markeder og vil have et tæt samarbejde med Radisson Hotel Group for at sikre kontinuitet og fortsat vækst.

 

Relaterede artikler:

Radisson åbner dørene for nyt hotel i Aarhus

Radisson vil åbne 15 nye hoteller i 12 lande

Porsche og Radisson sammen om nyt hotel