Eremitageslottet i Dyrehaven nord for København er blandt de ti slotte som CNN fremhæver i ny rejseartikel om Danmark. Foto for VisitDenmark, Kim Wyon.

CNN fremhæver unikke danske slotte

Christiansborg, Egeskov Slot og Hammershus er blandt de ni paladser og slotte i og udenfor København, CNN Travel anbefaler at kigge nærmere på når turen går til Danmark.

Forleden havde CNN’s travel-hjemmeside København på sin Top 20-liste over byer og lande, redaktørerne af CNN Travel anbefaler at besøge i år. Se linket under denne artikel: CNN Travel’s 20 best places to visit in 2020

Klik for stort format. Egeskov Slot på det sydlige Fyn er også med på CNN’s danske slotsliste. Her omtales blandt andet dets kæmpemæssige eventyrlige dukkehus, de store labyrinter samt samlingen af veteranbiler og motorcykler. Pressefoto via VisitDenmark fra VisitFyn.

Og nu har CNN Travel igen kastet sin kærlighed på Danmark som rejseland – denne gang med overskriften: Most beautiful castles in Denmark

I artiklen skriver CNN blandt andet:

”Mange moderne turister tiltrækkes af Danmark med dets avancerede nordiske køkken, smukt design, rene byer, vindblæste kyster eller de mange cykelmuligheder. Disse faktorer bidrager alle til, at Danmark er et af jordens lykkeligste lande.

Men der er andre, ældre, attraktioner for de rejsende, som også er værd at besøge: slottene,” skriver CNN og fortsætter:

“Dette lille skandinaviske kongerige har en imponerende samling paladser og slotte fra forladte søforter til slotte der har inspireret Shakespeare, elegante slotte omgivet af vand og kongelige slotte på landet.”

Slotte over det meste af Danmark
CNN’s gennemgang af ni danske paladser og slotte starter med Kronborg ved Helsingør – som William Shakespeare brugte som baggrund for sit skuespil fra 1603 om Hamlet.

CNN skriver blandt andet, at Kronborg er på FN’s UNESCO-verdensarvsliste og at det ligger hvor Øresund er smallest med blot fire kilometer til Sverige.

Herefter fortsætter turen til Fredensborg Slot mellem Helsingør og Hillerød. Fredensborg bruges ofte til kongelige fester, skriver CNN og fortæller om den store park rundt om slottet, der delvist bruges af Kronprinsparret.

Frederiksborg Slot i Hillerød beskrives som et postkort-smukt renæssanceslot med sine pragtfulde haver fra baroktiden.

Frederiksborg var, skriver CNN, det første danske slot der blev bygget inde i landet – det var beregnet som et sted hvor kongen kunne slappe af fremfor at det var til brug i forbindelse med væbnede konflikter.

Næste stop er Eremitageslottet i Dyrehaven nord for København. Bygget som et jagtslot til kongefamilien – selv om det teknisk set ikke er et slot, men en stor ”jagthytte.” Men Eremitageslottet er en ubestridelig del af den danske slotsarv, skriver CNN og tilføjer, at slottet også bør besøges på grund af sin smukke beliggenhed tæt på Øresund, det store skovområde og de mange fritgående dyr.

Slottene i København
London har Buckingham Palace, København har Amalienborg, lyder det fra CNN, der i københavn fremhæver den kongelige residens Amalienborg med sine fire ens palæer, bevogtet af Livgarden.

Med i omtalen af Københavns slotte er også Christiansborg. Og Christiansborg på Slotsholmen er unikt, skriver CNN, da Slotsholmen er eneste sted i verden der under nærmest samme tag huser magtens tredeling mellem den udøvende, den dømmende og den lovgivende magt. Her er de kongelige repræsentationslokaler og blandt andet også de kongelige stalde, på Christiansborg er Folketinget og tæt på også Højesteret.

Endelig nævner CNN renæssanceslottet Rosenborg med blandt andet kronjuvelerne og andre kongelige samlinger.

Egeskov og Hammershus
Med voldgrave og vindebroer og en smuk slotshave er Egeskov Slot på det sydlige Fyn også med på CNN’s danske slotsliste.

CNN skriver, at Egeskov er et af Danmarks mange privatejede paladser og slotte. Inde på slottet er det kæmpemæssige eventyrlige dukkehus, Titanias Palads, udenfor de store labyrinter samt en imponerende samling af blandt andet veteranbiler, hedder det.

CNN slutter af på Bornholm med omtale af slotsruinen Hammershus, der regnes for at have været en af middelaldertidens største befæstninger i Europa.

Relaterede artikler:

CNN Travel’s 20 best places to visit in 2020

Aarhus på CNN-liste over Europas oversete storbyer

CNN: København blandt verdens bedste badebyer

Jysk rejsemål til tops hos CNN