Geranium-teamet ved modtagelsen af prisen som verdens bedste restaurant, Noma kunne på grund af regelændringer ikke deltage. I spidsen for københavnske Geranium er blandt andet Rasmus Kofoed, nummer fem fra venstre i grå vest. Pressefoto: World's Best Restaurant Academy.

Danmark har stadig verdens bedste restaurant

Ved kåringen af verdens bedste restauranter valgte World’s Best Restaurant Academy københavnske Geranium som nummer 1. Glæde hos HORESTA og VisitDenmark. Noma kunne ikke deltage.

Førstepladsen hos World’s Best Restaurant Academy var indtil i år hos den anden københavnske restaurant med tre Michelin-stjerner, Noma, der har toppet listen fem gange.

Men en ny regel betyder, at Noma ikke længere er på listen. Akademiet bag listen ønsker nemlig ikke, at de samme restauranter år efter år skal dominere topplaceringerne, skriver HORESTA i en pressemeddelelse. I stedet er Noma nu på en særlig gruppe af tidligere vindere, kaldet Best of the Best.

World’s Best Restaurant Academy sammensætter listen, baseret på stemmer fra et panel af 1080 kulinariske kendere, herunder kokke og madanmeldere.

Hele tre danske restauranter er nu med i Top 50 blandt verdens bedste restauranter. Udover Geranium også københavnske Alchemist på 18. pladsen og Jordnær på Arp-Hansen-hotellet Gentofte Hotel som nummer 38, både Alchemist og Jordnær har to Michelin-stjerner.

Gastroturisme
VisitDenmark glæder sig over, at de danske restauranter fortsætter triumftoget. Årets World’s 50 Best Restaurants liste vil give yderligere international interesse og er et superresultat, også for dansk turisme, skriver VisitDenmark i en pressemeddelelse.

Toprestauranter og god mad har nemlig stigende betydning for turisterne, når de vælger feriedestination. Således siger hver fjerde tysker, at muligheden for at få madoplevelser i kategorien finere gastronomi har betydning ved deres valg af feriedestination, oplyser VisitDenmark.

I pressemeddelelsen siger Flemming Bruhn, direktør i VisitDenmark:

”I dag vælger flere at gå efter gode madoplevelser i ferien, og de danske toprestauranter er med til at trække udlandets opmærksomhed mod Danmark. Også selvom man måske ikke planlægger at spise på en toprestaurant, har deres ry betydning for den generelle opfattelse af madoplevelserne i Danmark, og dermed er de med til at tiltrække turister.”

Også andre motiver indgår typisk i valget af destination, men madens betydning fremgår af en ny måling, hvor 5.400 tyskere, svenskere, nordmænd og hollændere er blevet spurgt, hvad der var vigtigt for dem, da de senest valgte feriedestination. Blandt alle i undersøgelsen er muligheden for at spise på restaurant og café på ferien vigtigt. Her ligger scoren mellem 31 procent (nordmændene) og 44 procent (hollændere og borgere fra London.

VisitDenmark har gode erfaringer med at bruge madoplevelser i den internationale markedsføring af Danmark, oplyses det.

”Listen af bedrifter fra dansk gastronomi synes endeløs”
Geranium, anført af makkerparret Rasmus Kofoed og Søren Leddet, er den anden danske restaurant i historien til at indtage førstepladsen hos World’s Best Restaurant, påpeger HORESTA.

Herfra roser politisk direktør, Kristian Nørgaard, samtidig Alchemist og Jordnær, og siger: ”Listen af bedrifter fra dansk gastronomi synes endeløs, og mandagens uddeling viser på bedste vis vores styrke, når den ene danske toprestaurant overdrager restaurantverdenens mest prestigefyldte titel til et andet spisested her i landet.”

HORESTAs politiske direktør understreger, at resultaterne blandt andet skal bruges til at sætte yderligere fokus på dansk gastronomi og tiltrække endnu flere elever til erhvervets uddannelser.

”Selvom dansk gastronomi er inde i en guldalder, er det afgørende, at vi sørger for at tiltrække fremtidens talenter, så positionen i restaurantverdenens top ikke kun er til låns,” siger Kristian Nørgaard.

Relaterede artikler:

Den danske Michelin-familie blev lidt større

Dansk gastro-turisme vinder endnu en guldmedalje

Tivoli drømmer igen om egen Michelin-restaurant

Noma og Geranium er verdens bedste restauranter

Nu har tre danske hoteller fire Michelinstjerner