Molslinjen er blevet solgt af et investeringsselskab til et andet. Prisen oplyses ikke. Arkivpressefoto fra Molslinjen.

Danmarks største indenrigsfærgerederi får ny ejer

Molslinjen, Danmarks største rederi med ni danske færgeruter plus fjernbusserne i Kombardo Expressen, er solgt til den svenske investeringsfond EQT Infrastructure, der signalerer nye opkøb.

Prisen på salget oplyses ikke, men Molslinjen, der blandt andet også tæller Kombardo Express-fjernbusserne, har siden 2015 været ejet af den nordiske kapitalfond Polaris Private Equity.

Molslinjen, der sidste år omsatte for 1,9 milliarder kroner, har gennemgået en stærk udvikling i Polaris’ ejerperiode og udvidet forretningsomfanget drevet af betydelige investeringer, skriver parterne i en pressemeddelelse.

Molslinjen har sejlet mellem Jylland og Sjælland siden 1966. I dag er selskabet blevet solgt til svenske EQT Infrastructure, der indtil for nogle år siden var kendt i rejsebranchen som ejer af Scandic Hotels, Nordens største hotelgruppe.

Molslinjen har siden 2015 udvidet fra to til ni færgeruter og forøget flåden fra tre til 15 skibe, der hvert år betjener op til otte millioner passagerer. Molslinjen sejler nærmest alle danske færgeruter, i alt ni fordelt på Alslinjen, Bornholmslinjen, Fanølinjen, Langelandslinjen, Molslinjen og Samsølinjen. Selve Molslinjen sejler om sommeren også mellem Sjællands Odde og Ebeltoft på Djursland, mens Bornholmslinjen har tre ruter til Bornholm, fra Ystad i Sverige, Køge og tyske Sassnitz.

Den største rute er mellem Sjællands Odde og Aarhus, den har 3,5 millioner passagerer om året. Herefter følger Bornholmslinjen og Fanølinjen.

Derudover har virksomheden skabt Kombardo Expressen med direkte ruter mellem en række større byer i Danmark og over en halv million årlige passagerer.

Forandringer og fremskridt
”Der er sket store forandringer og fremskridt i Molslinjen de senere år, og vi er tilfredse med at kunne aflevere et selskab i god form. Vi har haft et fremragende samarbejde med Molslinjens ledelse og medarbejdere, og vi er stolte over fremgangen og de resultater, virksomheden har skabt under vores ejerskab,” siger Jan Johan Kühl, managing partner i Polaris.

Molslinjens administrerende direktør, Carsten Jensen, siger i pressemeddelelsen:

”Polaris har været handlekraftige ejere for Molslinjen. Nu ser vi meget frem til at samarbejde med EQT Infrastructure og fortsætte den positive udvikling i en fremtid, som byder på store muligheder – herunder den grønne omstilling. I EQT får vi en stærk strategisk partner, der ligesom os ser nye muligheder for at styrke Molslinjens position som et uundværligt element i dansk infrastruktur.”

Vil fortsætte Molslinjens opkøbsstrategi
Daniel Pérez, partner i EQT Partners, siger: “Vi har fulgt Molslinjen i en årrække, og vi er imponerede over den transformation, selskabet har gennemgået. Selskabet er i dag et uundværligt element i den danske infrastruktur. Den næste fase i Molslinjens udvikling er en bæredygtighedsdagsorden, herunder fortsatte investeringer i elektrificering og vedvarende energikilder. Samtidig tror vi på, at der er et potentiale i at fortsætte Molslinjens opkøbsstrategi.”

EQT er ifølge egne oplysninger en ”differentieret, global investeringsorganisation med over 75 milliarder euro i rejst kapital. EQT’s porteføljeselskaber i Europa, Asien og Nordamerika har en total omsætning på mere end 27 milliarder euro og omkring 159.000 medarbejdere.”

Relaterede artikler:

Kombardo Expressen åbner ny dansk fjernbusrute

DFDS vil udvikle brintfærge til København-Olso

Molslinjen får ny rekord mellem Jylland og Sjælland