Henrik Matzen, der sammen med Jonas Høholt har firmaet Firstlapse.dk, på location under optagelser til en officiel såkaldt timelapse-video for Taiwans Turistråd. PR-foto: Firstlapse.dk

Danskere bag ny PR-video for asiatisk flyselskab

De to unge danskere bag firmaet Firstlapse.dk har fået deres hidtil største opgave med at lave officiel såkaldt timelapse-video for Taiwans Turistråd og flyselskabet EVA Air fra Star Alliance.

Sidste år fik danske Henrik Matzen og Jonas Høholt nærmest stjernestatus i Taiwan med deres internet-video ”A taste of Taiwan”. Tilfredsheden var så stor hos landets statslige turistråd og flyselskabet Eva Air, at danskernes firma, der har adresse i Silkeborg, nu skal producere en såkaldt timelapse-video for de to turismeaktører på østaten Taiwan.

Den danske duo fra Firstlapse.dk havde forinden brugt al deres fritid i seks måneder på at lave en timelapse-video som en gave til Taiwan. Videoen gik viralt i det sydøstasiatiske land, hvor den fik stor omtale og er vist mere end tre millioner gange på blandt andet YouTube.

Videoen gav også kontakt til det statsejede Taiwans Turistråd og flyselskabet Eva Air, der er med i Star Alliance. Og nu har danskerne sat underskrift på et større samarbejde med turistrådet og Eva Air om at producere en officiel timelapse-video om Taiwan.

Henrik Matzen og Jonas Høholts internet-video ”A taste of Taiwan” viser det sydøstasiatiske land fra sin smukkeste side med kendte og mindre kendte turistattraktioner.

Videoen er optaget med en særlig teknik, timelapse. Med timelapse optager kameraet en sekvens med tusindvis af billeder, som herefter sættes sammen til en videofilm. Her er tidsforløbet forkortet, så mange timers optagelse kan rummes i et par minutters video.

Det giver for eksempel en dramatisk effekt, når skyer suser over himlen og dag bliver til nat. For seeren skabes der et indtryk af, at tidens hastighed er sat kraftigt op, men det er samtidig rent visuelt behageligt at se på, oplyser Firstlapse.dk

Moderne supplement til traditionel markedsføring
Den nye timelapse-video er et moderne supplement til Taiwans Turistråds mere traditionelle markedsføring, og de to danskere vil bruge en helt ny teknik til den kommende promotionfilm om Taiwan, der skal være klar til sommer:

”I dele af den nye film bruger vi teknikken ”Hyperlapse,” hvor man går med kameraet, mens man filmer. Det er en ekstremt svær teknik, som sjældent bruges – og Jonas Høholt er i al beskedenhed en af de bedste til det i verden,” siger Henrik Matzen i en pressemeddelelse fra Firstlapse.dk og fortsætter:

”Efter mange måneders arbejde har vi nu indgået vores til dato største internationale samarbejde, nemlig med Taiwans Turistråd og Eva Air.”

”Timingen med at promovere landet med en timelapse-video er rigtig god for Taiwans Turistråd. De kan ride på en bølge af den kultstatus, vores første video gav, og samtidig er timelapse en ny og moderne måde at vise det smukke og alsidige land frem på,” siger Henrik Matzen og tilføjer:

”Taiwan har meget at byde på; fra storbyliv med en imponerende skylines og høj puls til smukke naturoplevelser, som gør landet til et paradis for for eksempel dykkere og surfere. Taiwan er en forholdsvis uopdaget turistdestination, og netop det uopdagede er i rigtig høj kurs.”

Relaterede artikler:

Asien har flest af verdens største passagerruter

Flyselskaber retter ind efter kinesiske trusler

Lego hjælper Turkish Airlines i ny sikkerhedsvideo