Cimber lukker flyrute til Lodz

Cimber Air lukker nu sin rute til Lodz , Polens næststørste by. Ruten startede i efteråret. Der var store forhåbninger til at ruten fra Lodz kunne udvikle sig som turistrute og med København som en transferforbindelse på ruter både i Europa og oversøisk.

Men trafiktallene udviklede sig så dårligt, at Cimber tog en pause omkring nytår. Ruten skulle så have startet op igen i slutningen af april.

”Ruten til Lodz er død. Vi starter ikke op igen,” siger Jørgen Nielsen, direktør i Cimber Air. ”Det skyldes flere ting. Vi kan ikke se nogen positiv udvikling i passagertallene. De er ved at udvide startbanen i Lodz lufthavn og er ikke færdige endnu. Vi kunne bruge et fly som stod stille i København til ruten. Det kan vi ikke mere. Vi vil hellere bruge den kapacitet vi har til at flyve andre steder. Endelig starter et lavprisselskab op i Lodz og smadrer priserne.”

Jørgen Nielsen tilføjer: ”Vi giver en ny rute tre – fire måneder. Er der ikke nogen positiv udvikling med konstant stigende passagertal lukker vi igen uden at blinke. Sådan er realiteterne i flybranchen i dag”.

Skrevet af