DFDS’ to skibe på København-Oslo ruten, Crown Seaways og Pearl Seaways, på sjældent familiefoto i Københavns Havn – normalt sejler skibene hver for sig på ruten. Arkivfoto: DFDS.

DFDS har grønt lys til over 1.000 passagerer

Opfordringen fra de danske myndigheder til ikke samlet at være over 1.000 personer rammer ikke DFDS, der dagligt sejler København-Oslo med skibe, der hver har plads til over 1.500 passagerer.

Den daglige DFDS-afgang i hver retning mellem København og Oslo er ikke berørt af fredagens opfordring fra de danske myndigheder om ikke at være mere end 1.000 personer på samme sted.

De to skibe på ruten, Crown Seaways og Pearl Seaways, har plads til næsten 1.800 og tæt på 2.000 passagerer, hertil kommer skibenes besætninger på flere hundrede. På årsbasis har ruten cirka 765.000 passagerer.

Til STANDBY.dk siger kommunikationsdirektør i DFDS, Gert Jakobsen:

”Søfartsstyrelsen har bekræftet, at vi ikke er berørt af opfodringen. Intet sted på skibene er der samlet – eller plads til – 1.000 mennesker. Ikke engang de store, åbne områder kan rumme 1.000 passagerer, her er der plads til under halvt så mange. Så vi er slet ikke i nærheden af tallet på 1.000.

Samtidig har vi gjort alt, hvad vi kan ombord med blandt andet hånddesinfektionsmidler, plakater der fortæller, hvad man skal gøre, vi har masker ombord hvis der skulle opstå situationer, som vi ingen har haft af,” siger Gert Jakobsen.

Mange passagerer fra Asien
I sommerens højsæson er omkring hver 10. passager på København-Oslo fra Asien. Ruten har årligt cirka 765.000 passagerer – af disse kommer omkring 135.000 fra lande udenfor Europa. Og over halvdelen af de 135.000 passagerer er fra Sydkorea, Kina og Japan. De sejler oftest kun én vej som led i en nordisk rundrejse.

I januar sidste år oplyste DFDS til STANDBY.dk, at rederiet i 2019 forventede cirka 40.000 sydkoreanske, 23.000 kinesiske og 10.000 japanske passagerer på København-Oslo.

”De kinesiske rejseagenturer har indtil videre aflyst de kinesiske grupperejser. Lige nu er det ikke et stort tidspunkt på året for kinesiske rejsende. Men der kan selvfølgelig komme andre asiatiske grupper, men som det er lige nu er de jo ikke ramt af specifikke rejserestriktioner med mindre de kommer fra konkrete områder i Sydkorea samt i Norditalien,” siger Gert Jakobsen.

Omsætter for 17 milliarder kroner
DFDS’ passagerdivision står for cirka 20 procent af rederiets totale omsætning på 17 milliarder kroner om året. DFDS har samlet cirka 30 europæiske ruter og 50 fragt- og passagerskibe med næsten ni millioner årlige passagerer, her af fem millioner overnattende på skibsruterne – de øvrige passagerer er på kortere ruter uden overnatning.

Den største passagerrute med overnatning er som nævnt København-Oslo med omkring 765.000 årlige rejsende. Den største – og korteste – overfart er på Den engelske Kanal mellem England og Frankrig med omkring 3,5 millioner årlige passagerer.

Relaterede artikler:

Krydstogtrederier afviser alle kinesiske passagerer

DFDS henter atter sommerhjælp i Asien

DFDS ændrer global salgsorganisation