Crown Seaways, billedet, er et af de to skibe på DFDS’ daglige rute fra København via Frederikshavn til Oslo. Pressefoto: DFDS.

DFDS sejler videre trods norsk rødt kort til København

Fra på lørdag kommer borgere fra Region Hovedstaden kun ind i Norge, hvis de går i karantæne i ti dage. ”En norsk overreaktion,” siger formand for Region Hovedstaden. Den norske stramning stopper ikke DFDS.

Med Region Hovedstaden på den norske liste, har Norge nu karantænekrav mod tre af de fem danske regioner, nemlig også Region Sjælland og Region Midtjylland.

De nye norske rejsevejledninger træder i kraft natten til lørdag, altså 22. august. Sophie Hæstorp Andersen, regionsrådsformand i Region Hovedstaden, siger ifølge TV2.dk:

”Jeg kunne godt tænke mig at se de beregninger, der ligger til grund for, at Region Hovedstaden skal være rød. Lige nu er vores smittetryk lavt,” siger hun og tilføjer, at beslutningen vil have konsekvenser for turismen og at der er tale om en overreaktion fra norsk side.

Også norsk rødt lys til Grækenland, Storbritannien og Østrig
Norge opdaterede onsdag sine rejsevejledninger. I den nyeste opdatering er der nu også rødt coronalys fra på lørdag til Grækenland, Irland, Storbritannien og Østrig.

Norge, der ikke er med i EU, accepterer kun 20 nye coronasmittede per 100.000 indbyggere indenfor de seneste 14 dage. EU-landene accepterer 30.

I forvejen har Norge tidligere genindført stop for ikke-nødvendige rejser til Andorra, Belgien, Bulgarien, Cypern, Frankrig, Færøerne, Holland, Island, Kroatien, Luxembourg, Malta, Monaco, Polen, Portugal, Rumænien, Schweiz, Spanien, Tjekkiet og flere regioner i Sverige og altså også Danmark.

DFDS sejler videre – snart med ændret sejlplan
Uagtet det norske karantænekrav overfor borgere fra Region Hovedstaden, fortsætter DFDS sine daglige sejladser i begge retninger mellem København-Frederikshavn og Oslo.

Det siger rederiets passagerdirektør, Kasper Moos, til STANDBY.dk: ”Vi har allerede en lang række tiltag for at styrke sikkerheden på vores skibe på ruten, blandt andet skal passagererne bære mundbind når de går ombord og når de går i land.”

At borgere i Region Hovedstaden fra på lørdag har karantænekrav på ti dage, hvis de vil ind i Norge, kommer ikke til at berøre betjeningen af ruten, siger passagerdirektøren:

”Vores primære fokus med rute er transportbehovet for blandt andet lastbiler og anden fragt. Vi har passagerer fra andre regioner i Danmark end Hovedstaden, Sjælland og Midtjylland ligesom vi har mange nordmænd der sejler mellem Norge og Danmark og så har vi navnlig megen fragttrafik på ruten.

Så vi fortsætter med at sejle. Belægningen er ikke høj i denne tid, hvor vi i snit har 3-500 passagerer hver vej, borgere fra Region Hovedstaden kan sagtens fortsat tage på minicruise, de må bare ikke gå i land i Oslo, her vil de blive afvist af de norske myndigheder,” siger Kasper Moos.

Efter DFDS i juni igen begyndte at sejle mellem København og Oslo, blev der inkluderet et stop på ud- og hjemturen i nordjyske Frederikshavn. Det har betydet tidligere afgange fra København og navnlig fra Oslo. Mens DFDS før afgik 16.30 fra København og Oslo, er tidspunktet indtil videre klokken 14 fra København og klokken 12.30 fra Oslo. Men fra starten af september rykker DFDS afgangstidspunktet fra Oslo til også klokken 14 ligesom i København, oplyser Kasper Moos.

På normale år har København-Oslo ruten over 750.000 passagerer.

Relaterede artikler:

Krydstogtrederier begynder forsigtigt at sejle igen

Hurtigruten indstiller alle ekspeditionskrydstogter

DFDS vender tilbage til Jylland