Årets danske rejsepas koster 399 kroner for voksne, der i de otte sammenhængende dage kan køre ubegrænset med den kollektive trafik - med busser, tog, metro, lokalbaner og letbaner. Arkivfoto fra Store Dyrehave, foto: Tine Uffelmann for VisitNordsjælland.

DSB og partnere klar med danske 75.000 Rejsepas

Onsdag i næste uge begynder salget af 75.000 Rejs Danmark-rundt rejsepas – et ekstraordinært sommerferie-tilbud til 399 kroner for otte sammenhængende dage.

Rejsepasset havde premiere under den første sommer med coronakrisen. Krisen er nogenlunde overstået, men igen i år er ti transportselskaber bidragsydere til rejsepasset.

Det er et ekstraordinært sommerferie-tilbud, og da der ikke er ubegrænset plads i den offentlige transport, har man valgt et begrænset udbud i år på 75.000 rejsepas, oplyses det.

Rejsepassene kan købes fra på onsdag, den 1. juni klokken 10, oplyser DSB i en pressemeddelelse. De gælder i otte sammenhængende dage med rejser på kryds og tværs af landet med den kollektive trafik – dog skal der løses særlig billet for at krydse Øresund på vej til Bornholm.

Rejsepasset koster 399 kroner for voksne, der så i de otte sammenhængende dage kan køre ubegrænset rundt i Danmark med den kollektive trafik, med busser, tog, metro, lokalbaner og letbaner i hele landet, dog kun på anden klasse.

Rejsepasset er et samarbejde mellem Arriva, BAT (Bornholm), DOT, DSB, FynBus, Metro, Midttrafik (med Letbanen), Movia, Nordjyllands Trafikselskab (NT) og Sydtrafik.

God mulighed for at prøve noget nyt
I pressemeddelelsen om rejsepasset siger kundechef i DSB, Charlotte Saltoft Kjærulff: ”Rejsepassene har tidligere været en stor succes for danskere, som ville ud og opleve Danmark. Tilbuddet giver en god mulighed for at prøve noget nyt denne sommer, og måske se et andet ferielandskab af Danmark, end det man plejer.”

Rejsepasset var i første omgang, i 2020, en del af folketingets sommerpakke, da COVID-19 fyldte på dagsordenen. Det blev til i samarbejde på tværs af selskaberne i den kollektive trafik.

Tilbuddene i rejsepasset kan benyttes til rejser i skolernes sommerferie, der begynder lørdag den 25. juni til og med søndag den 7. august. Passet kan købes på rejsepas.nu fra onsdag den 1. juni klokken 10.

Rejsepasset koster 399 kroner for en voksen, der kan tage to børn under 12 år med på billetten. Og 199 kroner for børn mellem 12 og 15 år. Børn op til 11 år rejser gratis.

DSB oplyser, at rejsepasset ikke kan købes i Betjent Salg. Har man ikke adgang til at købe Rejsepasset online, er det muligt at få hjælp via Kunde pc’erne, hos Salg & Service på Københavns Hovedbanegård samt på stationerne i Odense og i Aarhus. Vær opmærksom på, at man skal medbringe et betalingskort samt NemID/MitID, der på forhånd skal være sat op til onlinekøb, oplyser DSB.

Relaterede artikler:

Tyskland rundt med regionaltog for 67 kroner

Billigere broafgift skal lokke turister over Storebælt

Stor forskel på dansk rejselyst på tværs af landet

”Sommerpakken er solstrejf i en vandpyt”

DSB køber flere togvogne til international trafik