Erhvervsrejsebureau øger omsætning

”Optimismen vender atter frem – selv om nogle erhvervsrejsende køber billigere flybilletter. Vi er omsætningsmæssigt på niveau med samme kvartal sidste år. De billigere flybilletter skyldes også, at der er større udbud end efterspørgselen tilsiger. Det giver dynamiske priser, hvor priserne på flybilletter svinger afhængig af efterspørgslen.”

 

Det siger Sys Hansen, adm. direktør, for Via Travel, et af Danmarks største erhvervsrejsebureauer. Hun tilføjer, at mange af Via Travels firmakunder beder bureauet kigge på deres rejseomkostninger for at spare, så de kan få mere ud af deres rejsebudgetter.

 
”De erhvervsrejsende er blevet mere seriøse – og kan se, at de kan spare mange penge ved at planlægge deres møder efter priser på flybilletter,” siger Sys Hansen, der glæder sig over at nye kunder er på vej til Via Travel.

 

Norske Via Travel udsendte sidste uge nordisk undersøgelse ifølge hvilken flere firmakunder forudså øget rejsebehov. Samme undersøgelse har Via Travel ikke udsendt i Danmark. ”Vi kigger på vores enkelte kunder, kundeundersøgelser er afhængig af de svar, vi får retur, men er det repræsentative svar,” spørger Sys Hansen og understreger, at et erhvervsrejsebureau som Via Travel ikke så meget er et rejsebureau eller billetkontor – men primært en rådgiver.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten