Etihad køber andel i JAT Airways

jat airwaysDet mellemøstlige flyselskab har indgået en foreløbig aftale med Serbiens regering om en mulig investering i det tabsgivende serbiske flyselskab. De to selskaber har allerede et omfattende code share samarbejde.

Serbien har brug for at slippe af med tabsgivende statsvirksomheder for at få styr på sit budgetunderskud  og sikre landet økonomisk vækst.

Tidligere forsøg på at privatisere JAT er mislykkedes på grund af manglende interesse for flyselskabet. Etihad, der er vokset hurtigt og har sikret sig aktionærindflydelse på adskillige europæiske flyselskaber, oplyser ikke noget om hvilken andel af JAT, man er interesseret i at overtage.

“De to flyselskaber indgår nu i nærmere forhandlinger om yderligere integration og hjælp til JAT for at sikre øget effektivitet, udvidet omsætning og reducerede omkostninger”, siger Etihads CEO James Hogan efter et møde i Beograd.

JAT flyver med 10 Boeing 737-300 og fire ATR 72-200 på 30 ruter i Europa og Mellemøsten.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.