Amsterdam er en populær rejseby, men byen lider af overturisme og søger derfor at begrænse antallet af turister. Wikipedia-foto: Diliff.

Europæisk storby forbyder nye hoteller

For at begrænse overturismen vil bystyret i Amsterdam ikke længere tillade opførelse af nye hoteller. Der kan komme nye hoteller, hvis gamle rives ned og de nye er mere miljøvenlige.

Bestyret i den hollandske hovedstad tager endnu et skridt i en lang række for at begrænse tilstrømningen af turister.

Denne gang har bystyret besluttet, at der ikke må bygge nye hoteller – medmindre de afløser et eksisterende, ikke indeholder flere hotelværelser og er mere miljøvenligt end hotellet, det afløser.

“Vi vil have en by, hvor borgerne og de besøgende kan leve og ånde. Det betyder ingen overturisme, ikke flere nye hoteller og ikke mere end 20 millioner årlige turistovernatninger,” hedder det i en udtalelse fra bystyret, skriver nyhedsbureauet Reuters. Amsterdam forventer i år op mod 20 millioner udenlandske turister, endags-turister og overnattende.

De nye regler mod flere hoteller tæller ikke allerede godkendte nye hotelprojekter.

Over 42.000 hotelværelser
Amsterdam har i runde tal omkring 500 hoteller med over 42.000 hotelværelser med sovepladser til mere end 90.000. Til sammenligning har København omkring 25.000 hotelværelser.

Hollandske hoteller er opdelt i seks kategorier: ingen hotelstjerner og så ellers fra én til fem stjerner. Af de cirka 500 hoteller i Amsterdam har 164 hoteller tre stjerner, 137 hoteller er udstyret med fire stjerner, 61 med to og 32 hoteller har fem stjerner.

I antal værelser har de firestjernede hoteller i Amsterdam flest værelser, over 21.300 værelser; 10.860 værelser er i hoteller med tre stjerner, mens de femstjernede hoteller i Amsterdam samlet tæller omkring 4.700 værelser.

Amsterdam hævede fra starten af i år overnatningsskatten på byens hoteller fra syv procent til 12,5 procent. Ligeledes er afgiften for krydstogtturister i Amsterdam blevet sat i vejret fra otte euro til 14 euro (104 kroner) ligesom bystyret arbejder med at få krydstogtskibe ”parkeret” længere fra byens centrum end det er tilfældet i dag.

 

Relaterede artikler:

Amsterdam i ny kampagne mod uregerlige turister

Amsterdam vil forbyde krydstogtskibe i centrum

Overturismen kan blive værre i år