F16 på vingerne efter langt toiletophold

F16-kampfly blev søndag sendt på vingerne for at eskortere to forskellige rutefly til landing i New York City og Detroit, efter at flyenes besætning uafhængigt af hinanden havde rapporteret ”mistænkelig aktivitet” og forlængede ophold på toiletterne på 10-årsdagen for terrorangrebene på World Trade Center.

 

På et American Airlines-fly fra Los Angeles blev tre passagerer, som foretog gentagne besøg på toilettet, først renset for mistanke, da flyet landede sikkert i New Yorks Kennedy Airport. Så heldige var et par, der på en Frontier Airlines-flyvning mellem Denver og Detroit tilbragte ”unødvendig lang tid” på toilettet, ikke.

 

Efter landing blev parret tilbageholdt og udspurgt af politiet men blev senere løsladt. ABC News har efterfølgende rapporteret, at parret havde forsøgt at opnå optagelse i den legendariske Mile High Club under deres toiletophold.

 

”Uanset årsagen vil vores respons på et nødkald, angående et muligt sikkerhedsproblem ombord på et fly, altid være den samme – at disse nødkald blev modtaget 11. september  ændrede ikke på rutinen,” har Kennedy-lufthavnens talsmand, Scott Winther understreget som svar på spørgsmålet om, hvorvidt myndighederne måske overreagerede på årsdagen for 9/11.

 

Skrevet af redaktion