Bornholmerbussen fortsætter alligevel busruten mellem København og havnen i svenske Ystad, hvorfra passagererne sejler til Rønne. Foto: Bornholmerbussen.

Konkurrence på bustrafik mellem København og Bornholm

Bornholmerbussen opgiver alligevel ikke København-Bornholm når Molslinjen 1. september overtager færgeruten Ystad-Rønne. Molslinjen indsætter sine Kombardobusser på Rønne-København.

Bornholmerbussen, der opereres af selskabet Gråhundbus, har indgået aftale med Bornholmslinjen (Molslinjen) så Bornholmerbussen kører videre når Molslinjen 1. september overtager færgeforbindelsen mellem svenske Ystad og Rønne fra rederiet Færgen. Ruten sejles i dag under navnet BornholmerFærgen.

Jørgen Andersen, direktør i Bornholmerbussen, siger om den nye aftale mellem Bornholmerbussen og Bornholmslinjen, at den har fået ham til at købe fire nye Bornholmerbusser. Den første er indsat på ruten, endnu en følger til efteråret, mens de to resterende efter planen er køreklar til foråret 2019.

Den nuværende køreplan for Bornholmerbussen fortsætter uændret. Bornholmerbussen kører som eneste selskab fra Københavns Hovedbanegård med stop i Københavns Lufthavn til Ystad Havn, hvorfra rejsende går om bord på færgen til Rønne Havn.

Molslinjen i Aarhus Havn på vej mod Sjællands Odde med krydstogtskibet Costa Favolosa i baggrunden. Foto: Dennis Borup Jakobsen. Klik på billedet for at se det i stort format.

Konkurrence fra Molslinjen
Molslinjen, der fra 1. september skal klare færgeforbindelsen mellem Ystad og Rønne, har tidligere meddelt, at rederiet via sit koncept med Kombardo-busserne fra september også vil tilbyde busrute fra København via Ystad til Rønne.

Modsat Bornholmerbussen kommer Kombardo-busserne til at køre ombord på færgen mellem Rønne og Ystad. Dermed skal passagererne ikke selv bære deres bagage ombord og fra borde.

Molslinjens PR- og kommunikationschef, Jesper Maack, bekræfter mandag til STANDBY.dk, at Kombardo fortsat vil starte ruten mellem København og Rønne; også selv om Bornholmerbussen fortsætter.

Til at begynde med vil Kombardo-busserne køre 56 dobbeltture om ugen mellem Bornholm og København. Kombardo Expressen er et samarbejde mellem Herning Turist, der stiller med busserne, og Molslinjen, som i forvejen kører 150 ugentlige afgange mellem Aarhus og København. Det betyder cirka 12.000 ugentlige pladser – og dermed op til 624.000 sæder om året alene mellem København og Aarhus med Kombardo, der sejler med Molslinjen mellem Sjællands Odde og Aarhus.

Øger mellem Aalborg og København
Molslinjen og Kombardo-busserne har netop udvidet deres samarbejde på busruten fra København til Aalborg, hvor der også sejles via Odden-Aarhus med Molslinjen til nu to daglige ture i hver retning.

”Vi kører nu alle ugens dage med dobbeltdækkerbusser mellem Aalborg og København i samarbejde med Herning Turist. Med belægningsprocenter på op til 90 ser vi en voldsom interesse for ruten,” siger Jesper Maack til STANDBY.dk

Relaterede artikler:

Rabat til Molslinjen sendes tilbage til Destination Bornholm

Ny buslinje mellem København og Bornholm

Ny dansk buslinje tredobler

Ny bookingportal til ferier på danske øer