Faste ryglæn på British Airways fly

Det britiske flyselskab har valgt at spare på komforten i de fly, der benyttes på kortere distancer. Det sker ved at afskaffe ryglæn, der kan lænes tilbage.

I alle nye fly der er beregnet til kort- og mellemdistancer har British Airways valgt at spare både vægt og penge ved at indføre sæder, som ellers kun har været anvendt i lavprisfly som Ryanair og easyJet.

Afskaffelsen af de hvile- og sovevenlige flysæder har fået en blandt modtagelse, bl.a. fordi de blot er en del af den reducerede service, som British Airways nu har skåret ned på. Det gælder for eksempel betaling for indtjekket bagage og at der heller ikke længere er inkluderet et måltid i billetprisen på de kortere ture.

Skylden for den forringede service hos British Airways bliver placeret på selskabets nye direktør siden 2015, Alex Cruz, som tidligere var chef for Vueling, det lavprisselskab, der sammen med British Airways er med i IAG-koncernen.

Men det er ikke alle, der er kede af de stive ryglæn. Folk med lange ben betragter, ifølge avisen The Telegraph, British Airways nye sæder som en kærkommen forbedring, idet passageren i sædet foran ikke længere kan gøre det til en pine for den medrejsendes knæ ved at læne sig tilbage. British Airways har i øvrigt formindsket afstanden mellem sæderne.

De nye sæder bliver installeret i 35 fly af typen Airbus A320neo og A321neo, der benyttes på kort- og mellemdistancer.

Relaterede artikler:

Lufthansa pumper 700.000 ekstra sæder ud på tysk indenrigs

Mange tætte flysæder kan være livsfarlige

Farlige flysæder skal skiftes ud

x

Læs Også

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.

Dansk helikopterfirma lander ny kontrakt i udlandet

Danske Bel Air, der håber på igen at få overskud i næste regnskabsår, har fået vigtig kontrakt med flyvninger ved Sortehavet.