Finnair overtager flyselskab

LUFTFART: Finnair ejer for en formentlig kort bemærkning det finske flyselskab Norra, Nordic Regional Airlines, der før har fløjet under navnene Finnish Commuter Airlines og Flybe Finland.

Finnair har netop overtaget yderligere 60 pct. af Norra fra de finske firmaer Staffpoint Holding og Kilco – Finnair havde i forvejen 40 pct. af aktierne i Norra, der har ca. 50.000 årlige flyvninger, navnlig på vegne af Finnair.

Finnair understreger at overtagelsen af Norra er på en midlertidig basis, formentlig med henblik på videresalg.

Norra flyver i dag en række af Finnairs indenrigsruter og regionale europæiske ruter med bl.a. sine 24 ATR-fly.

Finnair oplyser, at man vil finde ny majoritetsejer af Norra, der har 600 medarbejdere i Finland.

x

Læs Også

Stewardesser får lov til at gå i bukser

De 7.000 kvindelige kabineansatte hos Cathay Pacific slipper for krav om at gå i uniformsnederdele. Det skyldes også, siger fagforening, #MeToo-bevægelsen på sociale medier mod seksuelle krænkelser af kvinder.

Air New Zealand får hidtil længste rute

Med en flyvetid på 16 timer åbner Star Alliance-medlemmet i november ny direkte rute til en af verdens største lufthavne. Som led i aftalen øger amerikansk flyselskab på New Zealand.

Lufthansa med tre nye A380-ruter fra München

Lufthansa har flyttet fem af sine 14 Airbus A380 til München, hvorfra de skal dække det stigende behov for langdistanceflyvninger.

Flyselskab klar med flyvende smølfer

Brussels Airlines har netop præsenteret endnu et fly med en særbemaling - en hyldest til den belgiske tegneserie Smølferne, der i år fejrer 60 års fødselsdag.

BA, Lufthansa og Air France størst på USA fra Europa

Antallet ombordstegne passagerer på internationale flyvninger fra USA blev sidste år i alt 223,4 millioner – der var 5 udenlandske flyselskaber på Top 10.

Flyselskaber drøftede kampen om kunderne

Rejsebureauer med et simpelt produkt vil dø. Omvendt har rejsebureauer en kontakt til kunden, flyselskabet ikke har, lød det, da ekspertpanel debatterede fremtidens luftfart på møde i København.