Finnair overtager flyselskab

LUFTFART: Finnair ejer for en formentlig kort bemærkning det finske flyselskab Norra, Nordic Regional Airlines, der før har fløjet under navnene Finnish Commuter Airlines og Flybe Finland.

Finnair har netop overtaget yderligere 60 pct. af Norra fra de finske firmaer Staffpoint Holding og Kilco – Finnair havde i forvejen 40 pct. af aktierne i Norra, der har ca. 50.000 årlige flyvninger, navnlig på vegne af Finnair.

Finnair understreger at overtagelsen af Norra er på en midlertidig basis, formentlig med henblik på videresalg.

Norra flyver i dag en række af Finnairs indenrigsruter og regionale europæiske ruter med bl.a. sine 24 ATR-fly.

Finnair oplyser, at man vil finde ny majoritetsejer af Norra, der har 600 medarbejdere i Finland.

x

Læs Også

Ny lov om flydrift på vej i USA

Kongressen i USA forbereder en lov om bedre plads på flyene og bedre forbrugerbeskyttelse. Der er også krav om en kulegravning af de mange forsinkelser i amerikansk flytrafik.

Turistdirektør håber på flere easyJet-ruter

Direktøren for VisitAarhus glæder sig over de kommende easyJet-ruter til Aarhus – og har forslag til andre ruter der kunne flyves til lufthavnen i Aarhus.

Lufthavn importerer mange passagerer til langruter

Helsinki, Keflavik i Island og Amsterdam er blandt de 10 lufthavne, hvorfra der flyver flest rejsende til Københavns Lufthavn for at skifte til langrutefly.

Langsom vækst for kvinder som piloter

Stadig flere kvinder bliver piloter, men stigningen går ikke hurtigt. Kun 3 europæiske flyselskaber er blandt de 20 i verden med flest kvinder i cockpittet.

BA skælder ud på London Heathrow

Den er alt for lange ventetider ved paskontrollen i London Heathrow – passagererne kan stå i kø i timevis, lyder det fra British Airways’ koncernchef.

Dansker chef for Norwegians 6.000 kabineansatte

Tidligere chef for kabinepersonalet hos SAS i Københavns Lufthavn og senest Director Cabin Crew i det norske rekrutteringsselskab OSM Aviation er netop blevet øverste ansvarlige for samtlige Norwegians kabineansatte.