Den europæiske prisuddeling ved World Travel Awards 2019 blev afholdt på den portugisiske ø Madeira. Foto: World Travel Awards

Flere danske vindere ved World Travel Awards

Et biludlejningsselskab og flere danske hoteller har modtaget europæiske priser i forbindelse med World Travel Awards. Også DFDS løb af sted med en fornem pris.

Den europæiske del af World Travel Awards 2019 er netop blevet afholdt for 26. gang, og der blev sædvanen tro uddelt et væld af flotte priser til diverse aktører inden for rejse- og turismebranchen.

Ved et stort gallaevent på hotellet Belmont Reid’s Palace på den portugisiske ø Madeira i lørdags blev de mange priser annonceret. Da der blev uddelt et hav af priser, var det langt fra alle vindere, der kom på scenen for at få overrakt det fysiske bevis. Det var derfor kun udvalgte hoteller, flyselskaber, lufthavne, biludlejningsselskaber og så videre, der blev kaldt op på podiet.

Fra Danmark var der flere vindere inden for kategorierne hoteller og biludlejningsselskaber. Landets førende boutiquehotel blev Nimb, der vandt samme pris i 2013, 2016 og 2017. Hotel Skt. Petri, Hotel SP34, Nobis Hotel Copenhagen, The Square Copenhagen og Villa Provence var øvrige nominerede ved dettes års uddeling.

Det førende danske businesshotel blev Scandic Palace Hotel, der også vandt samme pris i 2013, 2014, 2015 og 2018. Hotellet, der ligger ud til Rådhuspladsen i København, vandt foran AC Hotel Bella Sky Copenhagen, Radisson Blu Scandinavia Hotel Copenhagen og Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen i årets konkurrence.

To priser til d’Angleterre
Hotel d’Angleterre blev udnævnt som Danmarks førende hotel. Det københavnske hotel har fire gange tidligere vundet samme pris. Copenhagen Mariott Hotel, Hotel Koldingfjord, Radisson Blu Scandinavia Hotel Copenhagen og Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen var de øvrige nominerende ved årets prisuddeling.

Prisen som den førende danske hotelsuite tilfaldt Royal Suite på Hotel d’Angleterre, og prisen er således gået til samme modtager fem år i træk. De øvrige nominerede var Presidential Suite på Scandic Palace Hotel og Royal Suite på Copenhagen Mariott Hotel.

Avis blev udråbt til det førende danske biludlejningsselskab for andet år i træk. Dollar Rent A Car, Europcar, Hertz og Thrifty var de øvrige nominerende i kategorien.

Rederiet DFDS modtog prisen som Europas førende færgeselskab for ottende år i træk. Tidligere har selskabet også vundet prisen som Europas førende ’long sea’-færgeselskab. Brittany Ferries, Color Line, P&O Ferries samt Stena Line var de øvrige nominerede i år.

Norwegian bedste lavprisflyselskab
Der blev også uddelt et hav af priser til europæiske flyselskaber. Norwegian snuppede for femte år i streg titlen som det førende europæiske lavprisflyselskab. Selskabet vandt over Aer Lingus, easyJet, Jet2.com, Ryanair og Vueling.

”Denne udmærkelse er en anerkendelse af det fantastiske stykke arbejde, som vores 11.000 medarbejdere leverer hver dag, og viser, at nye fly, god service og lave priser er noget, der sættes pris på af de rejsende. Tusind tak til alle, der har stemt på os,” Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian, i en pressemeddelelse.

Priserne ved World Travel Awards bliver uddelt på baggrund af stemmer fra repræsentanter fra rejse- og turismebranchen.

Europas førende charterflyselskab blev Thomas Cook Airlines, og det var ligeledes femte år i træk, at dette selskab vandt prisen. De øvrige nominerede var Atlas Global, Condor, euroAtlantic Airways og TUI fly.

Turkish Airlines blev Europas førende flyselskab ved World Travel Awards 2019, mens SWISS tog prisen for den bedste economy class, Aeroflot for bedste business class og British Airways for bedste first class.

 

Relaterede artikler:

World Travel Awards satte igen pris på rigtig mange

World Travel Awards sætter pris på rigtig mange

Portugal fik 24 World Travel Awards-priser