(Arkvifoto: Stiopa | CC 3.0)

Flertal vil blive ved med at flyve

Deltagerne i afstemningen i et sjællandsk læserpanel lader sig ikke påvirke af klimadebatten til at droppe ferierejsen med fly.

Forleden kunne vi her på STANDBY.dk citere miljø- og fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen (V) for udtalelsen “Jeg holder ikke op med at flyve” i forhold til den aktuelle klimadebat.

Det er ikke kun Jakob Ellemann-Jensen, som fortsat vil flyve. Han får følgeskab af hovedparten af danskerne, hvis man skal tro en analyse fra et læserpanel i Sjællandske Medier.

Til spørgsmålet: ”Overvejer du at droppe at flyve af hensyn til miljøet?” svarer 66,79 procent nej, mens 25 procent siger ja. De resterende 8,21 procent er i tvivl. Resultatet er vel nogenlunde, som man kunne vente. Ikke blot på Sjælland men over hele landet.

Klimahysteri
Hvordan mange læsere reagerer, fremgår af en stribe læserbreve om emnet. Fra gruppen, der ikke vil opgive af flyve, er der følgende eksempler:

”Det er hyklerisk og populistisk at droppe ferien, så længe man alligevel bliver ved med at spise kød.” (Læser i Frederikssund)

”Det tiltagende klimahysteri får mig ikke til at ændre vaner. Hvis man ikke flyver, så foretager man vel en anden form for transport. I øvrigt forbedrer flyfabrikkerne løbende med henblik på mindre brændstofforbrug.”  (Læser i Næstved)

”Man bør se på fragtflyvning. At flyve grøntsager fra Sydafrika for at vi kan få asparges i december er vanvittigt. Spis danske og europæiske grøntsager i sæsonen.” (Læser i Gilleleje)

”Vi i vores familie er meget miljøbevidste. Så vores ferierejse skal der ikke pilles ved.” (Læser i Allerød)

Ikke nok solceller på fly
Blandt dem, der er klar til at ofre flyrejsen, hvor det overhovedet kan lade sig gøre, er der følgende synspunkter:

”Der burde lægges afgift på flyrejser, så det blev lige så dyrt at flyve som at køre med tog.” (Læser i Slagelse)

”Det er utroligt, at spørgsmål først skal komme fra pressen. Er politikere totalt i lommen på flyselskaberne ?” (Læser i Gilleleje)

”Det er blevet urimeligt billigt at flyve, og det er blevet en skæv folkesport at skulle flyve på ferie flere gange årligt.” (Læser i Roskilde)

”Du kan ikke få solceller nok på et fly. I hvert fald ikke, hvis der skal passagerer med.”  (Torben Chrintz, videnschef, Concito)

 

Relaterede artikler:

Den svenske flyskat er ingen aprilsnar

Konkurrenter enige om protest mod flyskat

Svensk flyskat vil koste 7.000 jobs