Royal-hotel i København er blandt andet kendt for sin unikke nærmest svævende trappe fra lobbyen til første sal. Foto: Rickard L. Eriksson.

Flot fejring af ikonisk hotel

Radisson Hotel Group markerede torsdag, at kædens første designhotel, 5-stjernede Royal i København, har gennemgået renovering for mange millioner og nu er med i hotelgruppens elite-gruppe, Radisson Collection.

”Vi fejrer ikke kun hotellets fortid, men lige så meget dets fremtid,” sagde Ole Sorang, nordisk marketingdirektør i Radisson Hotel Group, da hotelgruppen i dag, torsdag, havde indbudt flere hundrede samarbejdspartnere fra blandt andet firmakunder, flyselskaber, incoming- og erhvervsrejsebureauer samt venner af huset til en navngivning og launch af et af Københavns mest berømte hoteller, Royal i hjertet af hovedstaden.

Klik for stort format. Fra torsdagens sammenkomst på Royal-hotel – mellem personer i blandt andet tidligere SAS-uniformer står fra venstre Anette Ravn Jensen, nordisk salgsdirektør for Radisson Hotel Group, Brian Gleeson, hotellets general manager, og Ole Sorang, hotelkædens nordiske marketingdirektør. Foto: Henrik Baumgarten.

Tidligere i år skiftede Carlson Rezidor Hotel Group navn til Radisson Hotel Group, RHG. Kæden regner sig som verdens 11. største med 1.400 hoteller i drift eller under opførelse verden over – målet er at blive en af verdens tre største hotelkæder, oplyste RHG’s koncernchef, Federico J. González, tidligere i år.

Det fineste varemærke blandt RHG’s 11 af slagsen er Collection – og netop denne lille eksklusive gruppe blev Royal-hotel i København i dag, torsdag, officielt medlem af.

Nu fører det 5-stjernede hotel et navn der er længere end en kongelig: Radisson Collection Royal Hotel Copenhagen.

Radisson har foreløbig syv hoteller i Danmark, et af kædens nyeste varemærker, Red, åbner næste efterår sit første nordiske hotel i Aarhus. De øvrige RHG-hoteller i Danmark er alle indenfor varemærket Radisson Blu, mens der er et enkelt Park Inn by Radisson.

Men i Europa og Mellemøsten er der kun 12 medlemmer af Collection-varemærket hos RHG, to af disse er i Skandinavien, udover Royal i København også Strand i Stockholm. I alt har Radisson-kæden 58 hoteller i Norden.

Københavns første skyskraber
Royal-hotellet, der åbnede i 1960 – om end ikke helt færdiggjort – blev regnet som Københavns første skyskraber. Hotellet, der er tegnet af den ikoniske danske arkitekt Arne Jacobsen, har 260 værelser og suiter og ti større og mindre mødelokaler.

De seneste år har Royal-hotellet været gennem en omfattende, men nænsom renovering til omkring 150 millioner kroner af den fredede bygning.

Og selv om det er et berømt og værdsat hotel, er det også et hotel der skal klare sig i konkurrencen. Og den bliver ikke mindre i disse år, sagde Royal-hotellets irske general manager, Brian Gleeson, torsdag til STANDBY.dk:

”Vi fejrer i dag hotellet, fordi det er noget ganske særligt. Vi har renoveret hele hotellet så godt vi kan, det er jo en fredet bygning – det gælder alt fra værelserne og suiterne, gæsteområderne som lobbyen til mange andre steder. Det har gennem hele processen vores mål og ønske at lave renoveringen i Arne Jacobsens ånd.”

Brian Gleeson siger, at Royal-hotellet har haft en rigtig god sommer med høj belægning – omkring 60 procent af gæsterne kommer fra udlandet med amerikanere, asiater og tyskere som de tre største udenlandske grupper.

Stigende konkurrence
Men selv om Royal-hotel er nok så berømt, beundret og nu også forskønnet efter den nænsomme renovering, så skal det stadig klare sig i et konkurrencepræget marked. Der er det seneste år kommet nye 5-stjernede eller opdaterede high end-hoteller til i København – hoteller der til en vis grænse konkurrerer om de samme gæster som Royal.

Hotellerne i forfølgergruppen tæller blandt andet den anden københavnske klassiker, D’Angleterre, samt for eksempel 71 Nyhavn, Marriott, Nimb, Skt. Petri samt Herman K, Nobis og Sanders, de sidste tre er åbnet det seneste år.

”Generelt er det godt med de flere hoteller, der kommer til København i disse år – uanset hvilke kategorier, de er i,” sagde Brian Gleeson og tilføjede:

”Men jeg vil ikke sige at der er et pres på os, vi er i hvert fald meget optimistiske. Selvfølgelig skal vi konkurrere, og det gør vi også, men vi har noget, de andre ikke har: Royal-hotellets fantastiske historie og design.”

Relaterede artikler:

Ny pris til berømt hotel

Radisson Red får nordisk hotelpremiere i Aarhus

Kendte danske hoteller fejrede Skt. Patricks dag

400 til grand opening for nyt 5-stjernet hotel