Flybe rydder ud blandt topchefer

flybe.jpgLUFTFART: Det er ikke kun i Den Danske Bank, at der kan ryge hoveder blandt de højst placerede. Det britiske lavprisselskab Flybe, som en overgang ville flyve dansk indenrigsflyvning og var meget tæt på at købe Cimber-Sterling, siger farvel til tre chefer for at blive lavprisselskab.

Der skal strammes gevaldigt op i udgifterne for, at Flybe i Storbritannien kan blive et lavprisselskab mere end et egentlig regionalt selskab. Det mener den ny adm. direktør Saad Hammad, som tiltrådte i august og nu har reorganiseringsplanen klar. Han blev hentet til Flybe fra Air Berlin efter stort minus på bundlinjen, fordi de regionale billetter ikke genererede indtægter nok, mens udgifterne bare steg.

Nu har den ny chef skåret ind til benet hele vejen gennem organisationen og startet med at fyre sine tre nærmeste direktører. Til gengæld har han ansat Easyjets kommercielle direktør med udgangen af oktober i en tilsvarende stilling hos Flybe.

”Det blev hurtigt klart for mig, at vi måtte have en langt mere enkel og stringent opbygning, hvis vi skal have et positivt driftsresultat,” siger Saad Hammad til britiske medier.