Forkert fly til Hawaii

0

american airlines airbus a321 lufthavnFLYSELSKABER: Ved en fejl havde American Airlines sidst i august indsat en Airbus A321 på flyvning fra Los Angeles til Honolulu – men det konkrete fly var ikke godkendt til at flyve så lang en strækning over vand.

Flyvningen med det forkerte fly skete 31. august. American Airlines kontaktede straks luftfartsmyndighederne og fortalte om fejlen – ligesom man gik i gang med at ændre procedurer, så noget lignende ikke kan ske igen.

Airbus A321-flyet fra American kunne sagtens flyve den lange strækning, men netop det konkrete fly var ikke godkendt til at flyve så langt over vand. Det er andre af Americans A321, skriver avisen USA Today.

Det kræver en særlig ETOPS-godkendelse f.eks. at flyve lange strækninger over vand – ETOPS står for “Extended-range Twin-engine Operational Performance Standards.” Ligeledes skal fly til lange flyvninger over vand have ekstra ilt ombord, et forstærket brandslukningssystem, redningsflåder osv.

American havde indtil midt i august fløjet mellem Los Angeles og Honolulu med Boeing 757, men var skiftet til Airbus A321 på strækningen.

Fejlen blev opdaget da flyet var kommet halvvejs til Hawaii. Flyet landede, satte passagererne af og fløj uden passagerer tilbage til Los Angeles.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz