Forretningsrejsen skal være miljørigtig

Flere og flere virksomheder tænker grønt, når deres medarbejdere rejser ud i verden. Bevidstheden om miljø og klima stiger støt i erhvervslivet, fordi omverdenen har en forventning om, at selskaberne påtager sig et ansvar. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten i dag.
”Forretningsfolkene kan ikke cykle til udlandet for at holde møde. Men virksomhederne kan minimere miljøbelastningen. Det er et emne, som vil komme endnu mere i fokus i fremtiden,” siger Dorthe Berg Henriksen, der formand for Danish Business Traveller Association.

Dorthe Berg Henriksen erfarer hos medlemmerne, at virksomhederne er langt mere opmærksomme på ansvarligheden over for klima og miljø. Mange selskaber ønsker at dokumentere deres indsats, og i den sammenhæng spiller miljøbelastningen ved forretningsrejser i mange firmaer en betydelig rolle.

Også hos de store erhvervsrejsebureauer mærker man en voksende interesse blandt virksomhederne for at rejse mere bæredygtigt.
”Der er stigende interesse blandt virksomhederne for at få et detaljeret miljøregnskab for rejsen. Stadig flere virksomheder har en miljøstrategi, hvor målsætningen er at nedbringe miljøbelastningen. Her er CO2-oplysningerne ved forretningsrejser et vigtigt redskab,” siger Sys Hansen, der er administrerende direktør i Erhvervsrejsebureauet Via Travel.

Skrevet af Simon Jørgensen