Fortsat god vækst i Billund Lufthavn

Kjeld Zacho Jørgensen.

LUFTFART: Danmarks næststørste lufthavn satte sidste måned passagerrekord på en enkelt dag – samlet steg antallet af rejsende med over 10 procent i forhold til oktober sidste år.

”Flyene er godt fyldte, det har vi set gennem hele året, der er ikke kommet så mange flere afgange, til gengæld er kabinefaktoren steget pænt til og fra Billund Lufthavn,” siger lufthavnens adm. direktør, Kjeld Zacho Jørgensen, til standby.dk

I dag, torsdag, fik Billund Lufthavn sin næste udenrigsrute, da lufthavnens største kunde, Ryanair, begyndte at flyve to gange om ugen fra Polens femte største by, Poznan, til Billund. Også den nyeste Ryanair-rute, fra Berlin til Billund, er kommet fint fra start, siger Kjeld Zacho Jørgensen. Den flyves fire gange om ugen.

Ryanair er største kunde i Billund Lufthavn fulgt af KLM Air France, SAS og Lufthansa. Ryanair har over 16 procent af passagererne i Billund Lufthavn.

Ny passagerrekord på vej
Billund Lufthavn mangler nu kun omkring 110.000 passagerer for at overgå sidste års passagerrekord. Kjeld Zacho Jørgensen forventer, at lufthavnen i år kommer på i alt at have 3.350.000 rejsende – det er 250.000 flere end sidste år.

Foreløbig har Billund Lufthavn i årets ti første måneder haft 2.963.266 passagerer, en stigning på over otte procent eller 232.855 i forhold til samme periode sidste år.

I oktober i år rejste 339.820 gennem Billund Lufthavn. Det er en stigning på 32.627 rejsende eller 10,6 procent i forhold til oktober sidste år. Og oktober bød også på en rekord for flest afrejsende passagerer på én dag. Den 14. oktober var der over 9.000 afrejsende passagerer. ”Det er flere end selv på en god sommerferiedag i juli,” noterer Billund Lufthavn.

Udenrigsruterne er den helt store vækstmotor i disse år og med 234.149 rejsende i oktober fortsatte stigningen. En vækst på 13,2 procent svarede til 27.291 ekstra rejsende i forhold til oktober 2016.

”Uanset om vi taler om lavpris, regionale- eller netværksflyselskaber er tendensen den samme – mange passagerer. Og netop i oktober har vi kunnet se, at mange ferier har haft fjerne destinationer. Ikke mindst destinationer i USA synes at være blandt vestdanskernes foretrukne rejsemål,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Savner flere indenrigsafgange
Indenrigsruterne havde sidste måned 12.300 passagerer, en lille tilbagegang på 970 eller 7,3 procent i forhold til oktober sidste år.

”SAS har i dag fem flyvninger på hverdage mellem København og Billund. Men det er lige i underkanten. Vi ville gerne have syv-otte flyvninger til København. Vi er i en god positiv dialog med SAS om flere indenrigsflyvninger, så lad os se, hvad det ender med – der er i hvert fald plads til forbedring,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Chartertrafikken havde i oktober i år 92.468 rejsende, en fremgang på 6.413 passagerer eller 7,5 procent. ”Det er godt at se, at der gennem de seneste måneder har været et stigende antal charterrejsende, hvilket betyder, at også denne del af rejsebranchen oplever bedre lønsomhed,” siger Kjeld Zacho Jørgensen. 85 procent af chartergæster ud af Billund Lufthavn skulle til Tyrkiet, Grækenland og Spanien.

Relaterede artikler

Travel managers mødtes i Billund

Norwegian runder 750.000 rejsende i Billund

Kvartalsrekord i Billund Lufthavn