Godt resultat i svagt marked

Den store nordiske erhvervsrejsekoncern, VIA Travel Group, oplevede sammen med resten af rejsebranchen et krævende år i 2009. Markedstilpasning og store reduceringer i omkostningerne har medført, at resultatet alligevel er bedre end ventet.

 

Driftsindtægterne blev i 2009 589 millioner kroner – 13% lavere end i 2008, som var et rekordår for gruppen. Det samlede driftsresultat blev 73 millioner kroner, hvilket er bedre end ventet, og bl.a.opnået ved at gennemføre besparelser på 54 millioner kroner med en fuld årlig effekt på over 89 millioner kroner.

 

Koncernchef Espen Asheim, er tilfreds med resultatet:

”Uanset årsagen skal man selvsagt aldrig være helt tilfreds, når ting falder. Men med omkostningsreduceringer og et samlet driftsresultat på 73 millioner kroner i et meget udfordrende år, har vi alligevel grund til at være glade”.

 

”Ligesom vores kunder oplevede vi et marked, som blev hårdere mod slutningen af 2008. VIA Travel Group gennemførte derfor kraftige besparelser gennem hele 2009. Dertil kommer, at vores nordiske processer og systemer er blevet yderligere konsolideret for at håndtere ændringer i markedet. Vi oplever for eksempel at næsten 25–30% af alle bestillinger nu foregår gennem vores selvbookingsystem”.

For resten af 2010 er Espen Asheim nøgtern optimist på kundernes og selskabets vegne. Man samarbejder med kunderne om at reducere deres rejseudgifter med op mod 20-25%, mens reduktionen i rejsevolumen kun er på kun 10%.

 

Resultatet for VIA Travel med partnere og franchises viser en bruttoomsætning på 7 milliarder kroner i 2009.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.