Hollywood-idol undgår sanktion efter sin pilotfejl

Foto fra et overvågningskamera i lufthavnen, hvor Harrison Ford lander sit Aviat Husky-fly – i den røde cirkel – på taxibanen.

LUFTFART: Berømt Hollywood-stjerne landede i februar sit privatfly på taxibane i storlufthavn i Californien frem for på landingsbanen. Men der kommer ingen sanktioner mod ham, oplyser USA’s luftfartsmyndigheder.

74-årige Harrison Ford, bl.a. berømt som Indiana Jones og Han Solo, piloten på Millennium Falcon i Star Wars-filmene, siger i lydoptagelse fra Federal Aviation Administration til flyveleder, at han var den ”schmuck” (klovn), der landede sit fly på en taxibane i John Wayne Airport i det sydlige Californien frem for på landingsbane Runway 20 Left.

”Yeah, hi, it’s Husky Eight-Niner Hotel Uniform,” siger Ford på lydoptagelsen og tilføjer: ”I’m the schmuck that landed on the taxiway.”

En flyveleder siger til Harrison Ford, at hans fejllanding ikke var nogen ”big deal.”

”Men det er det for mig,” siger Harrison Ford, der i sin Aviat Husky overfløj en American Airlines Boeing 737 med 116 passagerer og seks besætningsmedlemmer før han landede på en taxivej, der løber parallelt med lufthavnens landingsbane.

Trods hændelsen kommer der ingen sanktioner fra Federal Aviation Administration mod Harrison Ford, som FAA roser for hans store samarbejdsvilje om hændelsen i John Wayne Airport.