Scandic-hotellet i Glostrup ved København har efter sin renovering af mødelokaler, restaurantområdet og dets 120 værelser set omsætningsfremgang på over 20 procent.

Hotel fik nyt liv efter millionrenovering

Efter tocifret millioninvestering har et mere traditionelt medlem i Danmarks største hotelkæde øget omsætningen på dets primære forretningsområder.

I disse uger færdiggøres det sidste af en omfattende ansigtsløftning for Scandic Hotel Glostrup udenfor København. Scandic-hotellet på Vestegnen er indbegrebet af, hvordan Danmarks største hotelkæde med foreløbig 25 hoteller, hidtil delvist er opfattet. Det ligger nemlig tæt på en motorvejsafkørsel. De fremtidige Scandic-hoteller har typisk mere spændende placereringer.

Til efteråret får kæden et stort nyt hotel i Kødbyen i København, der kommer de kommende år et kæmpehotel ved Københavns Havn samt ved Københavns Lufthavn og havnen i Aarhus.

Men Scandic Hotel Glostrup ligger hvor det ligger. Og det har ikke afholdt hverken Scandic eller bygningens ejer, det svenske hotelejendomsselskab Pandox, fra at pumpe nyt liv i hotellet.

Der er investeret et pænt tocifret millionbeløb i renoveringen af bygningen, som Scandic har drevet siden 1989 – og som de sidste fem år har haft den 43-årige vestjyde Peter Kjerkegaard som direktør, general manager som det hedder på hotelsprog. Han fik dermed opfyldt et mål om at blive hoteldirektør inden han var rundet 40 år. I øvrigt skifter Peter Kjerkegaard i april fra Scandic-hotellet i Glostrup og bliver ny i spidsen for Scandic Sluseholmen i Københavns Sydhavn.

Peter Kjerkegaard på Scandic-hotellet i Glostrup – han skifter 3. april til at være general manager for Scandic Sluseholmen i Københavns Sydhavn.

Liv i et ”træt hotel”
”Hotellet her i Glostrup var med årene blevet ”lidt træt,” men nu funkler det igen. Vi har i stueetagen ændret det småkedelige cafeteria-agtige område, hvor morgenmaden blev serveret; restauranten er gjort større og har nu 110 siddepladser med blandt andet dagens menu, så overnattende stamgæster ikke skal trættes med det samme menukort hver dag,” siger Peter Kjerkegaard, der stammer fra Nymindegab nord for Esbjerg, og tilføjer:
”I lobbyarealet har vi fået et ”dagligstueområde” så de overnattende gæster ikke behøver sidde på værelset.”

Også hotellets fire store konferencelokaler i stueetagen fik en tiltrængt kærlig hånd ved renoveringen. De fire lokaler er på mellem 80 og 100 kvadratmeter og kan samlet rumme over 300 personer. De tiltrækker såvel møder som konferencer – men også omsætning fra borgerne i området. Her holdes nu i stigende grad private fester – fra barnedåb, konfirmationer til runde fødselsdage.

”Et hotel mister momentum hvis det ikke vedligeholdes, også når der i området er gode hotelkonkurrenter. Vi har allerede nu, kort efter renoveringen i stueetagen er færdig, set stigning på over 20 procent i omsætningen fra såvel mødelokalerne som restauranten og fået nogle kunder tilbage, der måske havde fravalgt os fordi de ikke følte, vores niveau mødte deres krav,” siger Peter Kjerkegaard og tilføjer, at firmakunderne tæller lokale firmaer og offentlige institutioner.

Succes med buffet
Scandic-hotellet i Glostrup ligger også ud til den meget befærdede Roskildevej, der blandt fører ind mod centrum af København – et kvarters tid i bil fra hotellet.

”Alene på Roskildevej kører hver dag cirka 25.000 biler forbi hotellet – så efter vi fik opgraderet restauranten, har vi hængt et kæmpe banner op på bygningen om, at vi har indført en stor fredagsbuffet med blandt andet Scandics særlige angus-oksekød. Dette har tiltrukket mange nye gæster. Mens der før en fredag aften var måske omkring ti gæster i restauranten fra lokalområdet er der nu mellem 50 og 70,” siger Peter Kjerkegaard.

Scandic-hotellet i Glostrup har 30 medarbejdere og 120 ligeledes nyrenoverede værelser på sine fem etager. Hver etage har blandt andet en juniorsuiter, der også til tider lejes til mindre møder.

Hotellet har årligt cirka 50.000 overnattende gæster. Der er mandag til fredag mange stamgæster, der for eksempel har arbejdsopgaver hos firmaer på vestegnen eller i København. De bor på hotellet nogle dage inden de for eksempel kører hjem til Jylland.

”Men om sommeren, hvor der er mangel på hotelværelser i det centrale København, har vi også grupper af udenlandske turister,” siger Peter Kjerkegaard, der inden han kom til Scandic for otte år siden havde været kabineansat hos daværende Maersk Air og Sterling – og som derefter kom til hotelbranchen, hvor han blandt andet var sælger for Tivolis luksushotel Nimb.

Scandic-hotellet på Roskildevej arbejder også sammen med lokalmiljøet, for eksempel har hotellet for tre år ”adopteret” en 7. klasse fra en lokal skole. ”Noget af dette samarbejde skal være med til at inspirere de unge til at søge ind i vores branche,” siger Peter Kjerkegaard.

Relaterede artikler:

Scandic overtager First-hotel i København

8.000 nye hotelværelser på vej til København

Danske hoteller fordobler milliardoverskud

Scandic henter nye ansatte udenfor hotel-branchen