Hvad hedder hesten?

Ejvind Olesen.

WEEKENDKLUMME: Når ansatte i det offentlige rejser ud i verden, er der strenge regler for, hvilken klasse de må rejse på. Business class er pressen altid parat til at se nærmere på – og mistænkeliggøre lidt. Men hvad med en hest eller noget, der ligner?

Af Ejvind Olesen 

Lad os nu komme ned på Jorden igen. Ikke mindst politikere og mange af mine kolleger. Der er intet at bebrejde Johannes Langkilde, DR, eller hans hustru eller hendes hest. Hvad nu, hvis det have været en speciel sportsvogn eller en varan for den sags skyld? Det første kender jeg eksempler på, det andet tror jeg end ikke, dyrehandler Clausen har prøvet. Han ville hellere blive hjemme på Christianshavn.

Det er en kostbar historie at flytte personale til det store udland. Uanset om det er fra Udenrigsministeriet, Danmarks Radio eller en helt tredje offentlig institution. Og endnu mere aktuelt for utallige private, danske virksomheder.

Derfor går jeg ud fra, at man lægger et budget for, hvad det koster. Hvad der så lægges ind i det budget, før den pågældende får stillingen, vedrører ikke andre end de ansvarlige over for virksomhed og bestyrelse.

Fravælger man en kvalificeret ansøger, fordi han eller hun har fem børn, som alle skal gå i dyre private skoler i det pågældende land og vælger en single, fordi det er langt billigere?  Kan man få sin tamme tiger med hjem, når man er dansk ambassadør i Bangkok? Eksempel haves.

Som min fhv. kollega på Berlingske, Jan Hedegård, skriver på Facebook: ”Vi må da i det mindste vide, hvad hesten hedder.”

Dermed er den humoristiske side af den historie så udmærket slået an. Og naturligvis skal DR betale hestens hjemtransport, hvis det står i Johannes Langkildes kontrakt. Nu forøger man blot hjemrejsebudgettet med 70.000 kr., og så må Johannes selv om, hvad han vil bruge beløbet til. Og regningen som bilag.

Således endte ”Hestens Rejse til USA på bunden af havretruget.”

For resten. Kan Johannes få en levende kalkun, som reddede livet ved Thanksgiving, med hjem til Hørsholm, når han og hestens indehaver skal hjem til foråret?

God weekend.