IT-nedbrud lukker American Airlines

American_Airlines_Boeing_777-200ER_N775AN_PVG_2013-5-21Det store amerikanske flyselskab havde hundreder af aflysninger og forsinkelser, da man måtte standse alle flyvninger til Dallas-Fort Worth, Chicago O’Hare og Miamis lufthavne i næsten to timer.

Årsagen til de mange forsinkelser skulle findes i flyselskabets IT-anlæg, som løb ind i ’kommunikationsproblemer’. Selskabets internationale flyvninger og flyvninger med US Airways blev ikke berørt, men over 500 flyvninger blev forsinket og fem blev aflyst.

IT-problemet er blot det seneste af en lang række større computerprobmer, som amerikanske flyselskaber har oplevet de seneste måneder, og edb-eksperter forventer problemerne vil vokse i takt med, at flyselskaberne automatiserer flere og flere operationer, udstyrer deres fly med WiFi og sender boardingpas via smartphones.

I april blev flere flyvninger hos American Airlines forsinket, da en iPad applikation, der bruges af piloter til at se kort over lufthavnene, blev ramt af fejl. United Airlines måtte i juni forsinke fly på grund af softwareproblemer i selskabets mail-system og i juli medførte router-problemer at United ikke kunne få adgang til sine reservationer, hvilket blokerede check-in og boarding.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.