Kabinepersonalet fyret på grund af terrorfrygt

Boeing_747-422_United_Airlines_N180UAAFLYSNING: En Boeing 747 fra United Airlines kom ikke af sted til Hong Kong, fordi de 13 kabineansatte frygtede terror i modsætning til piloter og jordpersonale. Nu er de fyret og ønsker at blive genansat.

Terrorfrygten i luftfarten bredte sig af naturlige årsag efter Malaysia Airlines 370 sørgelige skæbne. Senere er der ikke just blevet roligere i luften eller på landjorden. Alligevel er de sidste, der må blive angst, personalet om bord i flyene.

Sådan gik det ikke, da en United Airlines Boeing 747 i sommer holdt klar til at take off for Hong Kong. Da besætningen skulle om bord, opdagede man, at graffitimalere (eller terrorister) havde været på spil, og foran på en af motorerne havde malet: BYE BYE.

Der blev straks sat en større undersøgelse i gang, men hverken teknikere eller piloter fandt noget mistænkeligt i de to ord. De gjorde kabinepersonalet til gengæld, og de nægtede at flyve. De meddelte selskabets repræsentanter, at de anså det for at være en alvorlig trussel mod at gå i luften med det pågældende fly. United anså det for en spøg.

Flyvningen blev aflyst, og de 13 blev øjeblikkeligt fritstillet med varsel om afskedigelse. De har senere sagsøgt United for opsigelse uden grund – og håber her et halvt år efter at nå et forlig og få deres job tilbage.

Meget apropos var det også United Airlines, som efter 9/11 måtte vende om på en tur fra Australien til Los Angeles efter et par timers flyvning. En stewardesse blev opmærksom på, at der på en rulle toilet papir var skrevet BOB, hvilket hun tolkede som Bomb On Board. Kaptajnen var enig og returnerede til Australien.

Ved ankomsten tilbage til Sydney viste det sig, at det var en dreng blandt passagerer, som hed Bob og havde tegnet sit navn på toiletrullen. Så vidt vides fik personalet ros for deres opmærksomhed, og flyet blev et døgn forsinket.