Koreansk straf for pilotsjusk i San Fransisco

Asiana Airlines Flight 214FLYSTRAF: Så kan de lære det! Det koreanske ruteselskab, Asiana Airlines, er idømt 45 dages karantæne med hensyn til at flyve fra Seoul til San Francisco på grund af fejl ved landingen i juni sidste år i den amerikanske lufthavn.

Piloterne begik åbenlyse fejl ved ikke at have bragt flyet i rette hastighed, da en Boeing 777 fra Seoul skulle lande i San Francisco i juni sidste år. Flyet kørte ud over landingsbanen og brød i brand. Tre personer blev dræbt og et halvt hundrede kvæstet. Den amerikanske havarikommission fandt også, at piloterne ikke havde tilstrækkeligt kendskab til nogle af flyets styresystemer.

Nu har de koreanske luftfartsmyndigheder idømt Asiana Airlines en karantæne på 45 dage for ikke at have uddannet sit personale godt nok. Myndighederne har meddelt koreansk presse, at man egentlig ville have give 90 dages karantæne, men på grund af, at såvel piloter som kabinepersonale havde ydet fornem førstehjælp ved ulykken, nedsættes straffen til det halve.

Asiana har bedt om at slippe, fordi en suspension fra ruten er en alvorlig bet for økonomien, efter at ruten er kommet så godt i gang. Selv IATA har været ude for at forsvare selskabet, og det samme har sågar det konkurrerende selskab, Korean Airlines.

Den eneste hjælp Asiana har fået af luftfartsmyndighederne er, at straffen på de 45 dage ikke nødvendigvis behøver at blive afviklet nu og her, men blot inden for det kommende halve år.