Korte, nære og grønne konferencer

American Express Meetings & Events har udgivet sin årlige Meetings Forecast, der viser globale tendenser for konference- og mødebranchen baseret på interviews med mødearrangører, mødeindkøbere og hotelleverandører.

 

Globalt er der forsigtig optimisme med hensyn til vækst i takt med stigende fly- og hotelpriser. 51% af mødearrangørerne i Europa venter øget efterspørgsel i 2012, og hotelejerne rapporterer stigende antal konferencebookinger.

 

Det fremgår, at møderne bliver kortere og får færre deltagere: Antallet af deltagere pr. møde falder med 40% og antallet af mødedage med 33%. Samtidig bliver virksomhedernes flere møder både kortere og mere omkostningseffektive.

 

Flere ønsker møder tættere på virksomheden. 53% af konferencekunderne nære mødefaciliteter for at mindske omkostningerne, og de går efter mindre luksuriøse mødelokaler. I Europa vælger flere 3 og 4-stjernede hoteller og mødelokaler i stedet for de 5-stjernede. 26% flytter konferencer fra storbyer til mellemstore byer.

 

Ifølge hotellerne vil 47% af konferencekunderne kombinere møder med uformelle og sjove aktiviteter for at effektivisere mødeplanen.  47% af konferenceleverandørerne sætter miljøet i fokus. 73% af mødearrangørerne er interesserede i miljøvenlige alternativer.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Billund Lufthavn frem igen

Små 160.000 rejsende benyttede lufthavnen i maj.

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.