I får Norwegian Prima, NCL’s nyeste skib, premiere. Det kommer i planlagt trafik til september med plads til 3.200 passagerer. Med base i København og Amsterdam skal skibet blandt andet betjene Nordeuropa, herunder Østersøen. Pressefoto: Norwegian Cruise Line.

Krydstogtrederi slår rekord med otte skibe i Europa

Et af verdens største krydstogtrederier, Norwegian Cruise Line, sætter denne sommer rekord i Europa med otte skibe. To NCL-skibe, blandt andet det nyeste, får delvis base i København.

Under dette års sommersæson kommer Norwegian Cruise Line op på at have otte krydstogtskibe i europæiske farvande, primært Middelhavet. De otte skibe er rekord for selskabet, oplyser NCL i en pressemeddelelse.

To af de otte skibe får delvist hjemmehavn i Københavns Havn.

Det er i første omgang Norwegian Getaway, der kan rumme 4.000 gæster. Skibet har været i trafik siden september sidste år, hvor det sejler i Nordeuropa med hjemmehavne i København og Southampton til blandt andet Skandinavien og Østersøen.

Senere i år får Norwegian Prima, NCL’s nyeste skib, premiere. Det kommer i planlagt trafik til september med plads til 3.200 passagerer. Med base i København og Amsterdam skal det betjene Nordeuropa, herunder Østersøen.

Norwegian Cruise Line oplyser også, at Norwegian Escape er tilbage i Europa for første gang siden 2015. Efter sine første ruter i år i det østlige Middelhav, hvor det har hjemmehavn i havnebyen Civitavecchia, der blandt andet betjener Rom, fortsætter NCL’s største skib i Europa og det første skib i Breakaway-Plus-klassen, i en hel sæson med krydstogter i europæiske farvande med syv til 11 overnatninger.

De otte NCL-skibe
Norwegian Prima, det nyeste medlem af NCL’s flåde og første skib i den nye Prima-klasse, får sin debut i Europa i år.

De øvrige NCL-skibe i Europa i årets sommersæson bliver, nævnt alfabetisk: Norwegian Dawn, Norwegian Epic, Norwegian Escape, Norwegian Gem, Norwegian Getaway, Norwegian Jade og Norwegian Star.

“Europa har altid været en destination, som rejsende fra hele verden har haft på deres ønskeliste, og det er et vigtigt rejsemål for NCL,” siger Kevin Bubolz, europæisk direktør for Norwegian Cruise Line og fortsætter: “Vi er glade for, at dette års Europa-sæson er vores mest omfattende til dato med otte skibe og samlet over 100 anløbshavne.”

Norwegian Cruise Line Holdings er et af verdens største krydstogtrederier og moderselskab for Norwegian Cruise Line, Oceania Cruises og Regent Seven Seas Cruises med i alt 26 krydstogtskibe, flest hos selve Norwegian med foreløbig 17 krydstogtskibe.

Relaterede artikler:

Stort krydstogtrederi sejler igen med alle skibe

Krydstogtselskab vil tiltrække Generation X

Umuligt at anslå antal krydstogtgæster i Danmark

Færøsk kvinde kaptajn på ny krydstogt-dronning