Isola delle Femmine ligger få hundrede meter fra kysten på det nordlige Sicilien. Nu er øen til salg for en million euro. Foto for CNN: Romolini Immobiliare.

Lille italiensk ø til salg for 1 million euro

Øen Isola delle Femmine tæt på Siciliens kyst er til salg for 7,4 millioner kroner – den kan med tilskud fra EU for eksempel omdannes til venue for MICE-events.

Øen ligger 300 meter fra landsbyen Isola delle Femmine som den er opkaldt efter – og som på italiensk betyder Kvindernes Ø. Nu er øen sat til salg af en lokal aristokratisk familie, der mere har brug for salgsprisen på en million euro end for selve øen.

Der er intet beboeligt på øen, nærmest kun en gammel ruin fra det 17. århundrede. Til gengæld er vandet dejligt at svømme i, der er hummere, koraler og meget andet, siger den lokale ejendomsmægler, der står for salget af øen.

”Faktisk kunne øen omdannes til at være noget ganske stilfuldt, for eksempel en eksklusiv privatbolig – eller et helt enestående venue til fejringer, sammenkomster, forretningsmøder og andre events,” siger ejendomsmægler Riccardo Romolini og tilføjer:

”Øens kommende nye ejer kan søge de italienske myndigheder om delvis skattefritagelse – eller EU om midler til at få øen sat i stand, hvis der kommer et godt projekt der respekterer og tager hensyn til den omkringliggende natur.”

Atol eller klippeknold
Isola delle Femmine, der også kan kaldes en atol eller måske rettere en klippeknold ude i vandet, har Siciliens hovedstad, Palermo, som nærmeste storby. Sicilien er i øvrigt Middelhavets største ø.

Øen er også del af en fredet maritim naturpark, der blandt andet er kendt for at være et ideelt til scubadykning og snorkling. På landjorden på øen findes der, ifølge CNN, et rigt og varieret økosystem med fugle og over 120 plantearter.

Isola delle Femmine har gennem historien været beboet af grækerne, romerne og andre middelhavsbefolkninger – og under Anden Verdenskrig blev øen brugt af den amerikanske flåde som led i patruljering af nordkysten på Sicilien.

Relaterede artikler:

Air France klar med 26 nye ruter

Største år for nye krydstogtskibe

CNN sætter navn på Danmarks bedste strande