Mange flypassagerer springer London over, også på grund af coronakrisen. I stedet er Lissabon kommet til top over de rejsendes favoritter. Arkivfoto: Jesper Spatzek.

London styrtdykker over Europas mest bookede byer

I starten af juni sidste år var London den mest bookede destination i Europa. Nu er byen nederst på top 10, mens Lissabon topper blandt de flyrejsendes favoritter.

Coronakrisen har forandret meget indenfor rejsemønstre. Også blandt de mest foretrukne rejsemål i Europa for flypassagerer. Her er London fra starten af juni sidste år til de to første uger af samme måned i år faldet fra førstepladsen til en placering som nummer 10.

Det viser en ny opgørelse fra World Travel & Tourism Council (WTTC) og ForwardKeys. Londons dramatiske fald forklares blandt andet med, at Storbritannien for at begrænse coronasmitten har indført en række skrappe rejserestriktioner, herunder to ugers karantæne for rejsende fra de fleste lande, hvis de vil ind i Storbritannien, eksempelvis til London.

I juni sidste år toppede London listen fra WTTC og ForwardKeys over de byer i Europa, flest flypassagerer ville til. På anden- og tredjepladsen fulgte Paris og Rom, mens den portugisiske hovedstad, Lissabon, var nummer ni på listen.

Og mens det meste af Europa har styr på coronasmitten og er begyndt at genåbne landegrænserne mod hinanden, er det ikke tilfældet for Storbritannien. For eksempel er Storbritannien et af kun seks lande, Danmark stadig har på sin liste over lande, man indtil videre skal holde sig fra. De andre er Irland, Malta, Portugal, Rumænien og Sverige; Malta forventes dog at få grønt lys 1. juli.

Ingen skandinaviske destinationer
Lissabon kan være rykket op til toppen listen over de mest efterspurgte flydestinationer i første halvdel af denne måned, fordi Portugal har haft stor succes med at holde coronakrisen under kontrol.

I øvrigt er Spanien eneste land med to byer på listen, Madrid og Barcelona. Omvendt er der ingen skandinaviske destinationer på Top 10-listen

Europas mest efterspurgte destinationer for flyrejsende i juni 2019/2020:

Top 10 i 2019, 1-14. juni Top 10 i 2020, 1-14. juni
1 London Lissabon
2 Paris Paris
3 Rom Amsterdam
4 Amsterdam Athen
5 Barcelona Rom
6 Madrid Madrid
7 Frankfurt Frankfurt
8 Wien Wien
9 Lissabon Barcelona
10 München London

Relaterede artikler:

Portugal: Fejl at vi trak sorteper

British Airways lukker New York-rute i seks måneder

Ny nattog-forbindelse i Europa