Mere end en motorbrand

Der må have været et endnu større problem under udvikling, som ikke er opklaret endnu, og som formentlig ikke bliver det, før flyets sorte boks bliver grundigt analyseret, konkluderer chefpilot Søren Byrielsen, Cimber Air. Det skriver epn.dk. 

 

 

»Det har ikke været et stort problem, at en motor har svigtet eller er blevet slukket lige under starten. Man kan sagtens korrigere med sideroret for den skæve påvirkning, det giver at starte med én motor, og der er kræfter nok i den tilbageværende motor til at komme sikkert i luften,« fastslår han.

 

 

Derfor er det sandsynligt, at noget andet har været under opsejling i det forulykkede fly, understreger Søren Byrielsen.

 

»Nu er det stadig ikke fastslået med sikkerhed, om flyet nåede at lette fra banen. Men man lander ikke igen, lige efter at flyet er kommet i luften, med mindre flyet bare ikke kan flyve mere,« siger Søren Byrielsen.

 

 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.