Fra sammenkomsten mandag aften på den nyslåede Michelin-restaurant MeMu i Vejle, foto: VisitVejle.

Michelin-stjerne giver stor glæde i Vejle

Restaurant MeMu i Vejle fik blot fire år efter sin åbning i går en Michelin-stjerne. Det vækker også stor glæde hos byens turistchef: ”Vi har fået et kulinarisk fyrtårn,” siger han.

”Sagt med glimt i øjet, så spænder det kulinariske i Vejle nu endnu bredere – vi har firmaet Dan Cake, der blandt andet er kendt for sine citronmåne-kager, og nu også en restaurant med en Michelin-stjerne.”

Det siger erhvervs- og turismechef i Vejle Kommune, Morten Damgaard Nielsen, til standby.dk dagen efter restaurant MeMu i Vejle hjembragte sin Michelin-stjerne efter den store prisuddeling på Københavns Rådhus tidligt mandag aften med uddeling af årets nordiske Michelin-stjerner. Her blev der blandt andet uddelt 31 Michelin-stjerner til 26 danske restauranter.

Bag restaurant MeMu, der har plads til 35 gæster, står ægteparret Mette Brunbjerg Derdau, som er sommelier, og kokken Michael Munk Nielsen. Efter de var færdige med stjerne-arrangementet i København tog de direkte til deres gourmetrestaurant på Torvegade i Vejle, hvor Michelin-stjernen blev fejret.

”Vejle har i hvert fald seks-syv rigtig gode gourmet-restauranter, men med Michelin-stjernen til MeMu har vi fået et kulinarisk fyrtårn som vi er dybt taknemmelige for. Michelin-stjernen til MeMu skal vi selvfølgelig bruge i vores markedsføring af Vejle som destination – det kulinariske Vejle har med stjernen fået et vældigt løft, der også vil komme vores andre gourmetrestauranter til gavn,” siger Vejles erhvervs- og turismechef, Morten Damgaard Nielsen, og tilføjer:

”Vi har i flere år set en række gourmetrestauranter i Vejle, der er vokset meget i kvalitet. Vejle har megen erhvervsturisme, hvilket har været med til at skabe markedet for kvalitetsrestauranter så vi har forholdsvis flere end mange sammenlignelige danske byer. Vi har allerede set masser af aktivitet på de sociale medier som følge af Michelin-stjernen – og vi planlægger en lille reception for MeMu sammen med vores borgmester.”

Erhvervs- og turismechefen roser mange af byens restauranter for at være engageret i byens turismenetværk, herunder den nyslåede Michelin-restaurant. MeMu åbnede for under fire år siden. Ud over selve gourmetrestauranten findes også en MeMu-bistroversion i Vejle med lavere priser.

”Hvad Mette og Michael har skabt med MeMu kan vi kun være dybt taknemmelige for, det er en pragtpræstation. Samtidig kan vi glæde os over, at værtsparret på MeMu er en del af Vejles kulinariske DNA, da de begge er startet på Munkebjerg Hotels gourmetrestaurant Treetop,” siger Morten Damgaard Nielsen.

Turismeomsætning for milliarder
På årsplan omsætter turismeerhvervet i Vejle Kommune for omkring 1,7 milliarder kroner – det gør Vejle til den kommune i Danmark med den 9. største turismeomsætning, siger erhvervs- og turismechefen. Såvel ferie- som erhvervsturismen i Vejle giver årligt cirka 600.000 overnatninger på dels byens 1.100 hotelværelser samt campingpladserne uden for byen. Omkring 50 procent af turismeomsætningen i Vejle kommer fra erhvervslivet; Vejle ligger i det såkaldte Trekantområde, der også tæller Fredericia og Kolding. Blandt de største virksomheder i området er blandt andet Siemens og Lego – ligesom regionen ligger tæt på Danmarks næststørste lufthavn, Billund.

”Erhvervsturisterne er blandt andet meget gavnlige for restaurationslivet i Vejle,” siger Morten Damgaard Nielsen. De lande med flest årlige turister i Vejle-regionen er Sverige, der står for omkring 50.000 årlige overnatninger i området, fulgt af Norge, Holland og Tyskland. Blandt regionens store turismetrækplastre er ikke mindst Legoland i Billund, de historiske Jelling-stene og de mange spa-tilbud i regionen.

Relaterede artikler:

Madturisme for milliarder

DFDS jagter sejlende Michelin-stjerne

Spies tilbyder 14 hoteller med Michelin-restauranter

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.