Restaurant Geranium er fortsat eneste danske spisested med 3 Michelin-stjerner. Arkivfoto: Claes Bech Poulsen.

Madturisme for milliarder

Stjernerne er uddelt i Michelins nordiske madguide. Danmark har nu 26 restauranter med samlet 31 Michelin-stjerner.

Mandag offentliggjorde Michelin ved stor sammenkomst på Københavns Rådhus de nordiske restauranter, der får årets Michelin-stjerner 2018. Efter uddelingen har Danmark nu 26 restauranter med i alt 31 Michelin-stjerner, københavnske Geranium er fortsat den eneste med alle tre mulige stjerner. Der er for 2018 i alt 16 restauranter i Københavnsområdet med Michelin-stjerner, restaurant Jordnær fra Gentofte er ny på listen med én stjerne. Udenfor København kom restaurant Me|Mu i Vejle også med i det fine selskab med en Michelin-stjerne. Restaurant Koks på Færøerne beholdt sin Michelin-stjerne.

Mad er big business – også for dansk turisme. De nyeste tal fra Danmarks Statistik viser, at de danske restauranter sidste år omsatte for 16 milliarder kroner, heraf stod udenlandske turister og andre udenlandske besøgende, herunder forretningsfolk, for de syv milliarder kroner af omsætningen. Samlet viser tal fra Danmarks Statistik, at turismen i Danmark giver en omsætning på omkring 100 milliarder kroner om året og beskæftiger cirka 120.000 ansatte.

Anja Hartung Sfyrla, chef for forretningsudvikling i VisitDenmark og blandt andet medlem af det regerings-nedsatte Team Gastro-udvalg, siger til standby.dk:

”Mad-oplevelser er vigtig for mange turister; undersøgelser viser, at Michelin-stjerner trækker gæster til Danmark; herunder de såkaldte foodie-turister. De nærmest rejser efter mad-oplevelser. Undersøgelser viser, at otte procent af turisterne i Danmark angiver mad-oplevelser som en primær årsag til valg af destination. Det behøver ikke være Michelin-restauranter, men skal i hvert fald være rigtig gode gourmetrestauranter. Fordi der er flest Michelin- og gourmetrestauranter i København har hovedstaden en overvægt af foodie-rejsende i forhold til Kystdanmark.”

VisitDenmark holdt Michelin-event i København
Mandagens Michelin-arrangement med knap 500 deltagere på Københavns Rådhus med uddelingen af de nordiske Michelin-stjerner var et vigtigt trækplaster for at gøre opmærksom på København som en stor gastronomisk destination. Stockholm var også i spil til at være vært for arrangementet, men VisitDenmark tog fat i Københavns Kommune, der godt kunne se værdien af at holde Michelin-eventet på Rådhuset. Michelin blev kontaktet og syntes også, at rådhuset ville være en flot ramme om prisudelingen.

”Danmark kan på området for den finere madlavning sælge sig på flere områder. Det er blandt det nye nordiske køkken og at Danmark er et land med gode madoplevelser. Som noget af det seneste har København for eksempel fået Hahnemanns Køkken, der nærmest er designet til turister, der vil lære at lave dansk mad,” siger Anja Hartung Sfyrla.

Relaterede artikler:

Danske restauranter igen bedst i Norden
DFDS jagter sejlende Michelin-stjerne

Berømt dansk Michelin-kok forlader Tivoli

 

x

Læs Også

Internationale roser til Noma

Internationale medier svømmer over med stjerner til det nye Noma – ”Jeg lærte at sætte pris på søpølse, myrer og dansk design”.

Danmark tjener 50 milliarder kroner på turister

Dansk turisme vil i år for første gang passere 50 milliarder kroner i omsætning fra udenlandske besøgende, viser ny analyse fra Dansk Industri. Arbejdsgiverforeningen bekymrer sig over mangel på overnatningskapacitet i højsæsonen.

’Badepunkt’ viser vej til naturoplevelser ved vandet

Selv om det er årets koldeste dag, har Friluftsrådet valgt den til at præsentere nyheden ’Badepunkt’, som er Friluftsrådets nye kystflag, som markerer hvor, man kan bade og få særlige naturoplevelser ved vandet.

Legoland klar til 50 års jubilæum

Jyllands største turistattraktion fejrer i år sin runde fødselsdag med endnu en udvidelse af forlystelsesparken ved Billund, der sidste år omsatte for 700 millioner kroner.

Regeringens store kystprojekt halter

Flere af de prestigefyldte turismeprojekter i vandkanten er droppet, og finansieringen af de øvrige er fortsat usikker.

Michelin fylder ikke meget i restaurantregnskabet

”Et lighedstegn mellem omsætningen i de danske Michelin-restauranter svarer til at sammenligne med synligheden af Ferrari i den danske bilpark,” siger brancheekspert.